Протокол ревізійної комісії ЛРУ №2 від 22.01.2013

Будни ЛРУ

22 січня 2013 року
Засідання Ревізійної комісії у формі Skype-конференції, телефонного зв’язку.

ПРИСУТНІ:

Голова Ревізійної комісії - Гострий Микола Васильович UT5UT
Члени Ревізійної комісії - Вотінов Володимир Григорович UR6CW
- Журавльов Євгеній Анатолійович UR5ICK
- Семенюк Олександр Феліксович UT7XM
- Ступін Анатолій Анатолійович UR5UI

Засідання проводив Голова Ревізійної комісії Гострий М.В.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про подальшу участь Ревізійної комісії в роботі Виконкому та Ради ЛРУ.
2. Про розроблення Положення про Ревізійну комісію, номенклатури справ Ревізійної комісії та приймання матеріалів ревізій та перевірок від попередньої Ревізійної комісії.
3. Про розподіл напрямків діяльності між членами Ревізійної комісії.
4. Про першочергові заходи Ревізійної комісії на І-й квартал 2013 року.

СЛУХАЛИ: Про подальшу участь Ревізійної комісії в роботі Виконкому та
Ради ЛРУ.
ВИСТУПИЛИ:
1. Гострий М.В. довів до відома присутніх членів Ревізійної комісії інформацію про свою участь в роботі третього засідання Виконкому ЛРУ, яке проходило у формі Skype-конференції, зокрема про те, що усім членам Ревізійної комісії була забезпечена технічна можливість слухати засідання в режимі on-line. Запропонував обговорити пропозицію Президента ЛРУ Грищенка В.В. та Голови УКХ комітету Шевчука І.П. щодо участі в роботі засідань Виконкому та Ради ЛРУ лише Голови Ревізійної комісії, які обґрунтовували таку пропозицію наявністю технічних проблем щодо забезпечення стабільного обміну інформацією між великою кількістю учасників Skype-конференції.
2. Семенюк О.Ф. повідомив, що слухав засідання Виконкому в якості учасника Skype-конференції та запропонував надалі усім членам Ревізійної комісії приймати по можливості участь в роботі засідань Виконкому та Ради ЛРУ з правом дорадчого голосу, що на його думку, забезпечить більш якісний розгляд питань порядку денного та прийняття відповідних рішень. Таке право гарантоване усім без винятку членам Ревізійної комісії п. 7.3 Статуту ЛРУ. При цьому зазначив, що членам Ревізійної комісії, які не змогли взяти участь в роботі засідання Виконкому або Ради ЛРУ доцільно надавати для ознайомлення аудіозаписи цих засідань.
3. Журавльов Є.А. повідомив, що також слухав засідання Виконкому в якості учасника Skype-конференції, інформація від усіх учасників засідання надходила стабільно та без обмежень. Підтримав пропозицію Семенюка О.Ф. щодо участі усіх членів Ревізійної комісії в роботі засідань Виконкому та Ради ЛРУ з правом дорадчого голосу. Водночас не наполягає на своїй участі за умови надання йому аудіозаписів таких засідань для ознайомлення на наступний після засідання день.
4. Вотінов В.Г. повідомив, що також слухав засідання Виконкому в якості учасника Skype-конференції, інформація від усіх учасників засідання надходила стабільно та без обмежень. Наполягає на особистій участі в роботі засідань Виконкому та Ради ЛРУ з правом дорадчого голосу.

ВИРІШИЛИ:
1. Голові та членам Ревізійної комісії приймати участь в роботі усіх засідань Виконкому та Ради ЛРУ з правом дорадчого голосу та з одночасним здійсненням повного аудіозапису цих засідань для подальшого ознайомлення з ним членів Ревізійної комісії, які не змогли взяти участь в цих засіданнях. В разі неможливості особистої участі член комісії повинен повідомити про це Голову Ревізійної комісії або, за його відсутності, Президента ЛРУ не пізніше одного дня до початку засідання.
ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 5, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0


СЛУХАЛИ: Про розроблення Положення про Ревізійну комісію, номенклатури справ Ревізійної комісії та приймання матеріалів ревізій та перевірок від попередньої Ревізійної комісії.

ВИСТУПИЛИ:
1. Гострий М.В. наголосив на необхідності впорядкування діяльності Ревізійної комісії шляхом розроблення та затвердження Положення про Ревізійну комісію, визначення номенклатури справ комісії, регламенту їх формування, використання та зберігання. Крім того, необхідно документально оформити процедуру передачі-приймання усіх оригінальних примірників матеріалів діяльності попередніх Ревізійних комісій, як мінімум за три останні роки.
2. Журавльов Є.А. повідомив про те, що може підготувати відповідні проекти документів, які регламентуватимуть діяльність як Ревізійної комісії в цілому, так і визначатимуть повноваження, права, обов’язки та відповідальність членів Ревізійної комісії.
3. Вотінов В.Г. підтримав пропозиції щодо організації системної та планової діяльності Ревізійної комісії, зокрема наголосив на необхідності розгляду Ревізійною комісією питання відповідності чинному законодавству “Правил змагань з радіоспорту”.
4. Гострий М.В. зауважив, що питання відповідності законодавству “Правил змагань з радіоспорту” доцільно обговорити при формуванні плану роботи Ревізійної комісії на І-й квартал 2013р.

ВИРІШИЛИ:
1. Доручити Журавльову Є.А. та Семенюку О.Ф. розробити та надати на наступне засідання Ревізійної комісії до 31 січня 2013 р. на розгляд та затвердження проекти Положення про Ревізійну комісію, номенклатуру справ Ревізійної комісії та регламент формування, використання та зберігання справ Ревізійної комісії.
2. Голові Ревізійної комісії Гострому М.В. до 31 січня 2013 організувати передачу-приймання оригіналів матеріалів діяльності попередніх ревізійних комісій за період 2010 – 2012 р.р. для подальшого їх використання та зберігання в Ревізійній комісії ЛРУ.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 5, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0

СЛУХАЛИ: Про розподіл напрямків діяльності між членами Ревізійної
комісії.
1. Гострий М.В. запропонував з метою забезпечення раціонального використання знань та можливостей членів Ревізійної комісії здійснити розподіл напрямків діяльності комісії між її членами з врахуванням необхідності забезпечення комплексного контролю статутної діяльності ЛРУ та відображення в подальшому цих напрямків в документах, що визначатимуть повноваження, права та обов’язки кожного члена Ревізійної комісії.
2. Вотінов В.Г. повідомив про те, що з врахуванням попередніх консультацій з іншими членами комісії вважає доцільним здійснити такий розподіл напрямків діяльності.

ВИРІШИЛИ:
1. Голові Ревізійної комісії Гострому М.В. здійснювати загальну організацію діяльності та безпосереднє керівництво роботою комісії, здійснювати контроль діяльності дипломного та технічного комітетів, а також спільно з членами комісії Журавльовим Є.А. та Семенюком О.Ф. здійснювати контроль статутної діяльності Виконкому та Ради ЛРУ.
2. Членам Ревізійної комісії Вотінову В.Г. та Ступіну А.А. здійснювати контроль діяльності комітетів КХ, УКХ, радіопеленгації, колегії суддів, спортивного комітету.
3. Членам Ревізійної комісії Журавльову Є.А. та Семенюку О.Ф. здійснювати контроль фінансово-господарської діяльності ЛРУ, діяльності QSL бюро, комітетів по роботі з молоддю, ветеранами та інвалідами.
4. Члену Ревізійної комісії Журавльову Є.А. здійснювати формування та ведення бази даних про ревізійні комісії обласних відділень ЛРУ, розробляти методичні рекомендації для їх практичної роботи.
ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 5, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0

СЛУХАЛИ: Про першочергові заходи Ревізійної комісії на І-й квартал 2013р.

1. Гострий М.В. відзначив, що в умовах, коли до сьогоднішнього дня відсутній план роботи ЛРУ та бюджет на 2013 рік, неможливо розробити повноцінний план роботи Ревізійної комісії на цілий рік. Зараз необхідно зосередити свою увагу на процедурі документального оформлення передачі повноважень, документів, грошових коштів та матеріальних цінностей ЛРУ від колишнього керівництва новообраним Президенту ЛРУ, Головам комітетів, іншим матеріально відповідальним особам. При цьому має бути забезпечена повна інвентаризація не тільки матеріальних активів та грошових коштів, а й зобов’язань не тільки ЛРУ перед іншими організаціями, а також зобов’язань інших організацій перед ЛРУ. Крім того нам необхідно буде контролювати обґрунтованість видатків майбутнього бюджету ЛРУ відповідними розрахунками, зокрема на оплату праці та забезпечення діяльності QSL-бюро не після затвердження бюджету, а ще на стадії його формування. Окремо має бути розглянуте питання легітимності рішення Конференції ЛРУ про збільшення розміру членських внесків. Оприлюднений на офіційному сайті ЛРУ Протокол Конференції від 09 грудня 2012р. з цього приводу ставить більше запитань, ніж дає відповідей. Важливим питанням є робота з приведення до відповідності з чинним законодавством “Правил змагань з радіоспорту”, про що говорив сьогодні у своєму виступі Вотінов В.Г.

ВИРІШИЛИ:
1. Ревізійній комісії звернутись до Президента ЛРУ з пропозицією в термін до 02 лютого 2013 року визначити згідно з чинним законодавством склад інвентаризаційної комісії та на підставі підготовлених нею матеріалів інвентаризації здійснити документальну передачу-приймання усієї номенклатури справ ЛРУ, зокрема, протоколів Конференцій ЛРУ, засідань Ради та Виконкому, печатки ЛРУ, грошових коштів, матеріальних та нематеріальних активів, зобов’язань, документів та бланків суворої звітності, бухгалтерських документів та фінансової звітності від колишнього керівництва ЛРУ новообраним Президенту ЛРУ та іншим матеріально відповідальним особам, переоформити зразки підписів осіб, відповідальних за фінансово-господарську діяльність ЛРУ, внести відповідні зміни в реєстраційні документи ЛРУ у зв’язку із зміною керівництва та адреси.
Відповідальний: Гострий М.В. Термін виконання 1 день.

2. Членам ревізійної комісії прийняти участь в роботі призначеної Президентом ЛРУ інвентаризаційної комісії та в проведенні повної інвентаризації грошових коштів, які знаходяться на відповідальному зберіганні в матеріально відповідальних осіб, в касі ЛРУ, QSL-бюро та на рахунках в банківських установах, матеріальних цінностей та інших нематеріальних активів, фінансових зобов’язань, стану розрахунків з дебіторами та кредиторами.
Відповідальні: Гострий М.В., Ступін А.А., Семенюк О.Ф. Термін
виконання - згідно з планом роботи інвентаризаційної комісії ЛРУ.

3. Ревізійній комісії направити письмовий запит Президенту ЛРУ Грищенку В.В. про надання в термін до 08 лютого 2012р. належним чином завіреної копії Протоколу Конференції ЛРУ від 09 грудня 2012р., проекту Кошторису доходів та видатків ЛРУ на 2013 рік з усіма обгрунтовуючими розрахунками, проект договору на оренду приміщень ТСОУ, проекти договорів на отримання комунальних послуг, проекти договорів про надання послуг з пересилання та перевезення QSL-пошти.
Відповідальний: Гострий М.В. Термін виконання 1 день.

4. Копію цього протоколу на паперових носіях за підписом Голови ревізійної комісії направити Президенту ЛРУ Грищенку В.В. та в електронному вигляді Секретарю ЛРУ Бех В.М. на адресу [email protected]
Відповідальний Гострий М.В. Термін виконання – 1 день.

5. Копію цього протоколу в електронній формі надіслати адміністратору офіційного сайту ЛРУ на адресу http://uarl.org.ua для опублікування на сайті в день отримання.
Відповідальний Семенюк О.Ф. Термін виконання 1 день.

ГОЛОСУВАЛИ: “ЗА” – 5, “ПРОТИ” – 0, “УТРИМАЛИСЬ” – 0

Голова ревізійної комісії
Ліги радіоаматорів України М. В. Гострий