Виявлено та усунено дію 45 джерел радіозавад

Юридические аспекты

alt

За період  з 10 по 16 березня на мережах операторів мобільного зв’язку спеціалісти УДЦР провели вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 7684 порушення порядку маршрутизації міжнародного трафіку. З них лише 8 припадає на мережі фіксованого зв‘язку, всі інші порушення – на мережі мобільного.

Крім того, фахівці  УДЦР підготували 10 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 803 висновки щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, 1681 дозвіл на експлуатацію РЕЗ централізованого та 553 дозволи  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

Підрозділи радіочастотного моніторингу виявили 43 порушення умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 129 незаконно діючих пристроїв.

Найбільше порушень на минулому тижні виявлено в Дніпропетровській, Одеській, Тернопільській та Сумській областях.

Також виявлено та усунено дію 45 джерел радіозавад.

Спеціалістами УДЦР складено 134актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних. Минулого тижня до бази даних внесено 102 міжнародних ідентифікатори.

Фахівцями підприємства також проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот