Фахівці УДЦР виявили на минулому тижні 32 порушення умов дозволів на експлуатацію РЕЗ та 114 незаконно діючих пристроїв

Юридические аспекты

Найбільше порушень зафіксовано в Дніпропетровській – (36), Донецькій – (19), Вінницькій – (22) та Черкаській – (13) областях.

Крім того, фахівці підготували4 висновки для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 1180 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв, 1178 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та  1064 дозволи  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели технічний контроль телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 4160 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку. Майже всі порушення припадають на мережі мобільного зв‘язку.

Також виявлено та усунено дію 14 джерел радіозавад.

Спеціалістами УДЦР складено 55актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За період з 12по 18 вересня до бази даних внесено 7262 міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено також певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

 

Прес-служба Українського державного центру радіочастот