Фахівці УДЦР виявили на минулому тижні 122 незаконно діючих пристрої. Найбільше на Одещині - 45

Юридические аспекты

Також значну кількість порушень було зафіксовано на Київщині (36) та Вінниччині (18).

В ході радіочастотного моніторингу фахівці виявили 59 випадків недотримання умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також усунули дію 8 джерел радіозавад.

Крім того, спеціалісти УДЦР підготували 6 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 388 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв, 643 дозволи на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та  1280 дозволів  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку фахівці УДЦР провели вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 2894 порушення порядку маршрутизації міжнародного трафіку. Майже всі припадають на мережі мобільного зв‘язку.

Спеціалістами УДЦР складено 68актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За цей період до бази  кодів ІМЕІ внесено 988 міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

 

Прес-служба Українського державного центру радіочастот