Під час заходів з радіочастотного моніторингу фахівці УДЦР виявили минулого тижня 182 незаконно діючих пристроїв

Юридические аспекты

Відтак, найбільше порушень зафіксовано в Полтавській – 40, Донецькій – 29, Кіровоградській – 27 областях.

Виявлено та усунено дію 8 джерел радіозавад.

Також виявлено 33 порушення умов дозволів на експлуатацію РЕЗ.

Спеціалістами УДЦР складено 61акт первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

Підготовлено  8 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформлено та видано користувачам 351 висновок щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв,  1396 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та  1079 дозволів  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 4056 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку. З них лише 34 порушення припадає на мережі фіксованого зв‘язку, всі інші порушення – на мережі мобільного.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За період з 03 по 09 жовтня до бази даних внесено 2714 міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.