Фахівці УДЦР братимуть участь в обговоренні питань боротьби з контрафактними пристроями на Всесвітній асамблеї стандартизації електрозв’язку в Тунісі

Юридические аспекты

З 25 жовтня по 3 листопада в м. Ясмін Хамамет, Туніська Республіка, відбудеться Всесвітня асамблея стандартизації електрозв’язку (ВАСЕ-16) Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ).

Всесвітня асамблея стандартизації, яка проводиться раз в чотири роки, визначає загальний напрямок майбутніх досліджень і структуру Сектору стандартизації електрозв’язку МСЕ.

До участі у заході запрошуються адміністрації держав-членів МСЕ, члени Сектору стандартизації електрозв’язку МСЕ, академічні організації - члени МСЕ та зацікавлені установи і об’єднання.

Серед учасників Всесвітньої асамблеї є й представники Українського державного центру радіочастот - заступник  директора  департаменту радіослужби Дмитро Проценко та начальник  сектору  технічної  експертизи  науково-методичного  департаменту  Олександр Бондаренко. Вони надаватимуть українській делегації експертну допомогу з питань, пов’язаних з дослідженнями МСЕ щодо боротьби з контрафактними пристроями електрозв’язку/інформаційно-комунікаційних технологій, протидії викраденню мобільних пристроїв електрозв’язку та взаємодії мереж 4G, 5G/IMT-2020 та мереж рухомого зв’язку наступних поколінь.

Для довідки: протягом 2013-2016 рр. представники УДЦР брали активну участь в дослідженнях Дослідної комісії 11 Сектору стандартизації електрозв’язку Міжнародного союзу електрозв’язку з питань боротьби з контрафактними пристроями електрозв’язку й інформаційно-комунікаційних технологій.

За участі фахівців УДЦР розроблено Технічний звіт МСЕ "Контрафактне обладнання ІКТ" (34% якого складає текст, наданий Адміністрацією зв’язку України, включно з детальним описом реалізованої в УДЦР узагальненої бази даних кодів ІМЕІ терміналів).

Триває також розробка проекту Рекомендації МСЕ “Концептуальні вимоги для рішення щодо боротьби з контрафактними пристроями ІКТ”, проекту Технічного звіту МСЕ “Використання технічних рішень по боротьбі з контрафакцією, основаних на унікальних і незмінних ідентифікаторах мобільних пристроїв” та проекту Технічного звіту МСЕ-Т щодо керівних вказівок та найкращої практики й рішень з боротьби проти контрафактних пристроїв ІКТ.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот