Очікується зростання цін на комп’ютерну техніку

Новости

За останні 6 місяців вартість чіпів NAND і DRAM зросла на 27% і 80% відповідно. Споживачі вимагають продуктивніших мікропроцесорів – промисловість не встигає за попитом, ціни на смартфони, планшети та ноутбуки ростуть.

Поширення IoT-пристроїв і big data спричинило справжній бум на ринку напівпровідників: зростання попиту на інтегральні мікросхеми призвело до збільшення їх вартості і, відповідно, зростання прибутку тих компаній, які займаються їх виробництвом, наприклад, Samsung Electronics, Intel, Qualcomm і Toshiba, пише The Wall Street Journal.

Вартість чіпів NAND, які відповідальні за обсяг пам’яті пристрою, і чіпів DRAM, які відповідають за його мультизадачність, за останні півроку збільшилася на 27% і 80% відповідно, а річна виручка компаній, які займаються виробництвом мікроелектроніки, за даними дослідницької компанії IHS Markit, з 2003 року зросла майже удвічі й досягла $352 млрд.

Найбільшим виробником мікросхем в світі, за даними IHS Markit, є Intel – річний дохід компанії в 2016 році склав $55 млрд. Такі найбільші гравці – Samsung, чия виручка торік досягла $40,3 млрд, і Qualcomm з річною виручкою $15,4 млрд.

Загальносвітова тенденція зростання вартості напівпровідників призводить до того, що споживачі будуть змушені платити більше за нові моделі електронних пристроїв. Так, за словами Мехді Хоссейні, старшого аналітика по технологічному обладнанню інвестиційної компанії Susquehanna Financial Group, наступний iPhone буде коштувати на $100-200 дорожче, ніж iPhone минулого року, при цьому на чіпи припадатиме від $50 до $60 від зростання вартості.

Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/05/04/ochikuietsya_zrostannya_tsin_na_kompyuternu_tehniku_1090291