БЕЗКОШТОВНИЙ WI-FI В ГОТЕЛЯХ, РЕСТОРАНАХ НЕБЕЗПЕЧНО ПІДКЛЮЧАТИ

Повышение квалификации

безкоштовний Wifi
Як говорять спеціалісти із ІТ-безпеки, безкоштовні Wi-Fi мережі є зовсім незахищеними і підключатися до них не варто. Ясне діло, що в наш час важко обійтися без інтернету. Мобільний інтернет не такий вже доступний. Люди які проводять відпустки за кордоном особливо відчувають необхідність підключитися до мережі щоб, наприклад подзвонити рідним до дому. І все що залишається, це приєднатися до Wlan-мережі від готеля, ресторана, кафе чи аеропорту. Таке з’єднання зовсім не захищене і для зловмисників – спосіб легкої наживи. Навіть якщо мережа має пароль, це нічого не міняє.

Підключившись до Free Wi-Fi мережі, користувач ризикує багато чим, особливо якщо це з’єднання підозріле (не офіційне від закладу). Навіть офіційні (наприклад від кафе) наражають на небезпеку. Зловмисник із легкістю може спостерігати за кожним девайсом, який підключений до даної мережі. А це означає, банківські дані, паролі від будь-яких аккаунтів, всі файли ітп. стають доступними для перехоплення 3-ми особами. Краще не ризикувати. Якщо вам терміново необхідно скористатися Вай-Фаєм, то за період інтернет-сесії не треба вводити ніяких персональних даних, паролів, номерів банківських карток, CVV-кодів – одним словом, нічого особистого. Хоча це не рятує у випадку, якщо наприклад, Ви вчора їх вводили а вони збереглися. Персональні дані на шляху від вашого смартфону до WLAN-роутеру досить легко перехопити, наголошують спеціалісти. І в цьому велика проблема.

Зловмисники навіть створюють WLAN-мережі біля готелів, кафе, ресторанів, із схожими назвами, як і власні мережі. А значить, що всі дані авторизацій (логін, пароль) і також номери банківських карток (термін дії картки, CVV) вже має злодій. В будь-який зручний для себе момент, кібер-злодій може зайти у ваші аккаунти (від вашого імені) змінити всі паролі, чи перерахувати всі гроші на іншу картку. Із цих причин, користуватися FREE Wi-Fi дуже небажано і небезпечно.

http://mannton.com.ua/tech/free-wifi/