Член ревкомиссии ЛРУ М.Лупий отвечает на вопросы

Будни ЛРУ

В рефлекторе ЛРУ прошла беседа в виде ответов на вопросы Игоря Зельдина UR5LCV, председателя ХООР.  Отвечал член ревкомиссии ЛРУ Мирослав Лупий UT7WZ.

И.Зельдин. Спасибо Мирослав Степанович за Ваши рекомендации на напоминания о былой путанице с названиями, что постоянно не дает вам покоя. Ну что ж, память вещь нужная. Жаль, что Вы только это помните. Если бы Вы смогли конкретно подсказать что же прописано в Уставе ЛРУ по ОО касательно поднятой темы, то я бы может и нашел это с карандашем в руках, а так - ничего конкретного, только кто что создает и как утверждает уставы РО.

М.Лупий. Не сумнівайтесь, пам"ятаю я багато. Історія створення ЛРУ та подальшого її розвитку зв"язані між собою нерозривно.  Зміни до Статуту ми приймали декілька разів і всі вони випливали з процесу розвитку ЛРУ...  Зміни не вносились просто так... До речі, про пам"ять.... Хочете чи не хочете, але прийдеться згадати багато і уважно поглянути на попередні редакції Статуту ЛРУ, щоб зрозуміти логіку всіх наступних змін...  А це допоможе Вам зрозуміти суть, яка стоїть за кожним пунктом діючого Статуту ЛРУ. Я готовий до публічних дебатів з Вами. Як кажуть в ефірі: no problem.
Я не збираюсь бути для Вас екскурсоводом по тексту Статуту ЛРУ. Звиняйте, але мені шкода особистого вільного часу. Я запропонував Вам уважно пройтись з олівцем по цьому документу; самому для себе скласти розуміння кожного написаного пункту... І тоді зможемо на паритетних умовах провести дискусію, дебати чи обговорення положень цього документу.


И.Зельдин. А кто должен придерживаться действующего законодательства в ЛРУ или следить за его соблюдением? Как-то не видно этого воопроса.

М.Лупий. Дотримуватись вимог діючого законодавства в ЛРУ повинні всі без винятку:
- конференція ЛРУ;
- Рада ЛРУ;
- Виконком ЛРУ;
- комітети та комісії ЛРУ;
- ревізійна комісія ЛРУ;
- обласні осередки ЛРУ;
- окремі члени ЛРУ.

Яку форму в колективному органі може мати порушення чинного законодавства?  Лише у формі прийнятого рішення і оформленого у вигляді документу з відповідними підписами. Рада ЛРУ (членом якої Ви є особисто) не прийняла ні одного рішення (крім "затвердити", "прийняти до відома"...). Засідання Виконкому ЛРУ в цьому звітному періоді є регулярними. Матеріали та протоколи засідань Виконкому є загальнодоступними. В прийнятих рішеннях Виконкому навіть підозр на порушення законодавства нема.

И.Зельдин. Ваш пост, уважаемый, не несет ничего конкретного, кроме каких-то сравнений с женскими зарплатами. Я алегорий не понимаю, а фактов пока нет.

М.Лупий. Мій пост несе те, що йому визначено Статутом ЛРУ. Зауважте, що я нігде не підписувався, як "член ревізійної комісії ЛРУ". Я вирішив з Вами дебатувати виключно як рядовий член ЛРУ. Зауважте ще з цього приводу, що одним із завдань ревкомісії є щорічна перевірка діяльністі Виконкому i Ради ЛРУ та рiчна iнвентаризацiя майна ЛРУ. Ревкомісія складає акти ревiзiй та перевiрок, якi розглядаються конференцiєю ЛРУ. Ревкомісія підзвітна лише конференції ЛРУ. Тому, з етичних міркувань, я можу в дебатах з Вами виступати лише як рядовий член ЛРУ.

И.Зельдин. Никакой реакции я на свою писанину не жду, а просто отвечаю на другую писанину. Жаль, что у нас функции рев.комисси сводятся только к фиксации финансовых отчетов, а вот в части соблюдения Устава тут вопрос как-то забыт.

М.Лупий. На Ваше безпідставне звинувачення в бездіяльності ревкомісії в частині дотримання вимог Статуту ЛРУ я Вам привселюдно нагадаю, що вперше за 19 років існування ЛРУ ревізійна комісія провела минулого року перевірку своєчасності перерахування обласними відділеннями частини членських внесків у Виконком ЛРУ. Було виявлено ряд порушень. Яка ж була реакція Ради ЛРУ (і Ваша особисто, як члена Ради) на результати цієї перевірки.  НІЯКОЇ. РАДА НАВІТЬ НЕ ВКЛЮЧИЛА ЦЬОГО ПИТАННЯ ДО ПОРЯДКУ ДЕННОГО! ТАК ЦЕ Є ФАКТИЧНА БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ РАДИ ЛРУ,  АЛЕ ТАКЕ РІШЕННЯ ЩОДО РАДИ ЛРУ ЗМОЖЕ ПРИЙНЯТИ ЛИШЕ КОНФЕРЕНЦІЯ ЛРУ.
Як Ви мали зауважити, ревкомісія в акті ревізії відзначила факти відсутності звітних матеріалів по деяких статтях витрат коштів. Рада ЛРУ на підставі оголошених результатів ревізії теж не приймала конкретних рішень. Я буду пропонувати в наступний акт ревізійної комісії внести вищенаведені факти бездіяльності Ради ЛРУ для того, щоб вони були розглянуті на конференції ЛРУ.


И.Зельдин. Куда же Вы со своей комиссией смотрели каждый год, когда не соблюдался Закон о обьединениях граждан? Или это не Ваша парафия?

М.Лупий. По-перше. Мені здавалось, що ще в січні Ви нарешті усвідомили, що мене вперше обрано членом ревізійної комісії і 2011 рік був фактично першим роком моєї діяльності в ній. По-друге. А як Ви раніше дивились на діяльність ревізійної комісії ЛРУ? Там був інший склад комісії...


И.Зельдин. Так в чем тогда смысл таких прописанных функций рев.комиссии если Зміст внутрішніх процедур вибраний таким, як більшість делегатів конференції ЛРУ вважали за потрібне....О чем тогда дальше можно говорить?

М.Лупий. І знову Вас "затягнуло" на манівці.  Ще раз наголошую, що в цих дебатах я себе нігде не ідентифікував, як член ревізійної комісії. Але не забувайте, що я був головою комісії по підготовці змін та доповнень до Статуту ЛРУ.

И.Зельдин. Меня больше проблемы и дебаты на правовые темы ЛРУ не интересуют - есть ответсвенные лица, есть законодательство - всем успехов в построении правовой базы ЛРУ, а то как-то все уж затянулось на тгоды.

М.Лупий. Я так розумію, що від дебатів Ви потихоньку відходите. А як так сталось, що члена Ради ЛРУ вже правові проблеми перестали цікавити????????   А Ви що, не є одним з членів керівного виборного органу, якому громада дала повноваження організовувати роботу ЛРУ ???? Запитання виходить риторичним, але має право на існування: якщо член Ради ЛРУ не є відповідальною особою, то хто ж тоді є цими відповідальними особами ?????

И.Зельдин. У нас же в Лиге что не аматор, то юрист или правовед, а если проще, то сплошная, дружная братва.

М.Лупий. Львович! Не будьте вже таким категоричним. Якщо дещо вийшло дуже відвертим, вибачте.