Як перетворити смартфон на рацію?

Повышение квалификации

Смартфон в якості онлайн - рації річ звичайно не першої необхідності, але можуть бути певні обставини, коли це зручно. Таксисти, великі і не дуже компанії, закохані, або ж під час ЄвроМайдану, коли більшість територіальних самооборон користувалося саме такими раціями. Та хто завгодно, кому потрібна «польовий зв'язок» можуть ловити удачу за хвіст.

Додаток Zello для Android перетворить улюблений ґаджет у дуже зручну і просту в експлуатації онлайн-рацію. Для деяких це навіть може бути панацеєю від Skype, так як і у випадку Zello ви не прив'язані до певної країни. І правда на боці Zello - в плані звичайних дзвінків додаток простіше в експлуатації, ніж Skype.

Zello працює за принципом звичайної рації. Смартфон буде налаштовуватися на певну частоту, і працювати в ній на прийом і передачу сигналу. В головній ролі, ролі радіосигналу для Zello використовує інтернет. Обсяг даних мінімальний, тому навіть в глухому лісі з поганим покриттям ви зможете працювати з додатком з легкістю, перевірено під час самооборони торік. Ви самі вибираєте кількість співрозмовників. Zello дозволяє спілкуватися як з конкретними користувачами, так і передавати групові повідомлення (і звичайно прослуховувати їх).

alt

Після установки програми від вас буде потрібно пара нескладних дій: створити профіль, вказати статус. Статус, до речі, штука дуже важлива. Саме він вибирає формат прийому повідомлень. Якщо ви «в мережі» голосовий зв'язок буде працювати, навіть якщо ваш ґаджет заблокований. Вам ніхто не заважає працювати відразу з декількома профілями.

Меню Zello досить примітивне: включити або відключити динамік, список каналів. До речі, ви можете створювати свої власні канали, або підключатися до вже існуючих. Канали можна захищати паролями. Так само, перебуваючи всередині одного - ви все одно можете розбитися ще на міні - групи для приватної бесіди.

Перебуваючи безпосередньо всередині потрібного каналу, в момент, коли вам захочеться щось сказати - просто тисніть кнопку велику по середині екрана. Відпускаємо кнопку - додаток починає працювати на прийом. Природно говорити можна тільки якщо ефір чистий. В чому і проявився єдиний мінус цього додатку, адже при безмежній кількості користувачів одного каналу, можливості вставити репліку у вас майже не буде.

У кожного каналу є свої модератори, призначені творцем. Ці люди покликані стежити за порядком та виконувати функції диспетчерів. Призначаючи цих людей, ви повинні розуміти, що вони будуть привілейовані – на негайний вихід в ефір, з можливістю блокування інших людей з каналу. Як ви можете переконатися - рація в смартфоні річ зручна і дуже доступна.

http://vinsee.com.ua/post/view/842