В прокуратуру Соломенского района Киева направлено заявление от Николаевского ОО ЛРУ

Будни ЛРУ

Данное решение связано с необходимостью "отвадить от организации аферистов-дельцов". Об этом в рефлекторе Лиги радиолюбителей Украины сообщил председатель Николаевского областного отделения ЛРУ Николай Губенко UY0ZG.

Добрый вечер!

Сегодня после консультаций в областной прокуратуре нами было отправлено в прокуратуру Соломенского р-на г. Киева заявление за моей подписью и печатью НОО ЛРУ. Файл с текстом для заинтересованных лиц прикладываю.

Непростое решение было принято нашим Советом, но другого варианта как отвадить от организации аферистов-дельцов мы не видели. Это единственный путь к тому, чтобы пусть даже после определенных испытаний ЛРУ  стала здоровым и дружным коллективом. Ну а текущий суд, даже если на этот раз он не будет в пользу истцов, решит только поверхностные проблемки и то максимум на месяц-два...

Николай Губенко, UY0ZG

Прокурору Солом’янського району міста Києва
Гордієнко Олександру Миколайовичу
                                                              03124, м. Київ, вул. Героїв Севастополя, 3-а
 
від  громадської  організації
Миколаївське обласне відділення Ліги радіоаматорів України
іден.код 33895874, м.Миколаїв, Миколаївська обл.,
поштова адреса – аб/скр 198, м.Миколаїв-3, Миколаївська обл., 54003

ЗАЯВА

Рада Миколаївського обласного відділення Ліги радіоаматорів України своїм рішенням від 22 грудня 2014 р. просить провести розслідування за фактом незаконного визначення, як всеукраїнської, громадської організації  Ліга радіоаматорів України, (іден.код 14361078, місце знаходження  та поштова адреса – офіс 29, Проспект Перемоги 52/2, м.Київ,  03057), що привело до присвоєння з державного бюджету країни великих сум грошей,які було виплачено за останні роки учасникам спортивних заходів (що, згідно норм Закону, практично не відображають інтересів держави),  а в основному їх керівникам,.

Статус організації, як всеукраїнської,  визначає державну підтримку спортивних заходів (в т.ч. фінансово), що проводяться цією організацією.

Для отримання такого статусу  Ліга радіоаматорів України (в подальшому ЛРУ),  згідно ст.19 закону «Про громадські об’єднання»,  повинна була б мати свої відокремлені підрозділи у більшості (тобто не менше, як в 14) областей України ( за Статутом ЛРУ - це обласні відділення).

Реєстратором, що проводив правову експертизу на предмет відповідності  ЛРУ  всеукраїнському статусу, до складу її відокремлених підрозділів були включені організації, що не мають жодного відношення до структури ЛРУ, а саме:

1. Павлоградське міське відділення Ліги радіоаматорів України

(реєстр.№ 1392334, вул.Дніпровська 127, кв.25, м.Павлоград, Дніпропетровська обл., 51400)  – є цілковитим підробкою.

Ані чинний президент ЛРУ,  ні колишній,  ні Рада ЛРУ,  ні Виконком,  ні конференція не мають і ніколи не мали найменшого поняття про такий свій «підрозділ».

Тим більше, що згідно з Статутом  ЛРУ міське, регіональне, районне відділення у своїй області  може відкрити тільки Дніпропетровське обласне відділення ЛРУ, якого, на жаль, не існує.

Є велика ймовірність, що ініціатори створення такого «відділення» користувалися послугами осіб, що спеціалізуються в такого роду «бізнесі».

2. Ліга радіоаматорів Волині 

(реєстр.№ 545906, вул..Незалежності, 101, м.Ковель, Волинська обл.)

- не є підрозділом  «ЛРУ».  

Аналогічно вищесказаного, підрозділ ЛРУ в  Волинській  області може відкрити тільки  обласне  відділення, а його, знову ж,  не існує.

3. Громадська організація "Вінницьке обласне відділення Ліги радіоаматорів України"

(реєстр.№ 1363059, вул. Вінниченка, 6, кв.8, м.Вінниця, Вінницька обл.)

– самостійна громадська організація, що частково використала у своїй назві (в лапках) слова з назви «ЛРУ».

4. Львівське віділення Ліги радіоаматорів України "Львівський клуб короткохвильовиків"

(реєстр.№ 674188, вул..Яворницького, 11, кв.28, м.Львів, Львівська обл.., 79007)

– відкрити таке відділення, згідно Статуту ЛРУ,  мало право тільки  Львівське обласне відділення  ЛРУ  , якого не існує.               

Рада Миколаївського обласного відділення ЛРУ вважає, що в такий, непростий  для нашої держави час, як ніколи необхідно розібратися в наданій цією заявою інформації, при необхідності покарати всіх причетних до порушення, зупинити незаконний відтік коштів з держбюджету.

 

22 грудня 2014 р.

Голова Ради МОВЛРУ     ___________________________    М.С.Губенко