Як зробити автосигналізацію з мобільного телефону?

Уголок радиоконструктора
alt

У сучасному місті, та й не тільки в місті, дуже часто доводиться залишати свій автомобіль без нагляду на парковках без охорони, або просто на вулиці поза увагою. У цьому випадку, навіть якщо при відкритті машини зловмисником спрацює штатна сигналізація, ви її не почуєте.

От було б чудово, якщо автомобіль, при спробі його викрасти, сам подзвонив би на ваш стільниковий телефон! А чому б і ні! Треба тільки навчити свою машину користуватися мобільником. Зробимо це за допомогою покрокової інструкції.

Напевно у вас десь в купі мотлоху валяється старий мобільний телефон, а то й два.

1. Беремо телефон, у якого є функція швидкого набору номера (ця умова обов'язкова).

2. Розбираємо телефон. Вирізаємо на клавіатурі отвір над кнопкою з цифрою «2» і припаюємо до контактних площадок цієї кнопки два дроти (для імітації натискання кнопки при замиканні проводів). Збираємо телефон.

3. З'єднуємо акумулятор з телефоном за допомогою пари проводів, дотримуючись полярності. Паралельно припаюємо вихід автомобільного зарядного пристрою.

4. Купуємо нову сім-карту і встановлюємо її в телефон.

5. Записуємо номер свого мобільного телефону, активуючи його швидкий набір в телефоні автомобіля. У налаштуваннях телефону автомобіля відключаємо дзвінок, і індикацію.

6. Зарядний пристрій підключаємо до автомобільного акумулятора за допомогою двох проводів, дотримуючись полярності.

7. Дроти, що йдуть від кнопки через додатковий перемикач, підключаємо до кінцевику водійських дверей (додатковий перемикач потрібен для оперативного відключення функції охорони).

Отже, сигналізація готова!

При відкритті дверей відразу прийде виклик на ваш мобільний телефон, і ви зрозумієте, що хтось заліз в машину. Крім того, за сигналом з автомобільного телефону можна визначити її місцезнаходження. Такі сигналізації здатні працювати не тільки на авто, а й на будь-яких інших об'єктах, таких як дачі, гаражі, і т.д. Треба тільки передбачити, від чого живити пристрій.

http://pinu.com.ua/novyny/shchodekoli/9-03-15/yak-zrobiti-avtosignalizaciyu-z-mobilnogo-telefonu