Заступник директора Бюро стандартизації електрозв’язку МСЕ відзначив високий професійний і технічний рівень Центру з сертифікації УДЦР

Новости

alt

Сьогодні, 3 вересня, в Женеві у штаб-квартирі Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) відбулась зустріч генерального директора ДП «Український державний центр радіочастот» Володимира Корсуна з заступником директора Бюро стандартизації електрозв’язку МСЕ  Рейнхардом Шоллом.

Під час зустрічі обговорювалось питання налагодження взаємної співпраці між УДЦР та МСЕ в рамках Програми з відповідності та функціональної сумісності (ITU Conformity and Interoperability programme). Ця програма реалізується Бюро стандартизації електрозв’язку з метою забезпечення відповідності широкого спектру продукції ІКТ вимогам міжнародних стандартів, якими є Рекомендації МСЕ.

В ході зустрічі було відзначено високий професійний і технічний рівень Центру з сертифікації УДЦР, зокрема, здатність проводити випробування продукції відповідно до міжнародних вимог. Учасники зустрічі розглянули конкретні кроки, необхідні для включення Центру сертифікації УДЦР до Бази даних МСЕ, яка містить перелік випробувальних лабораторій, уповноважених підтверджувати відповідність продукції ІКТ вимогам Рекомендацій МСЕ. Одним з можливих напрямків співпраці між УДЦР і МСЕ є проведення випробувань на відповідність Рекомендаціям МСЕ із забезпечення електромагнітної сумісності та перенесення абонентських номерів (MNP).

alt

Також сторони обговорили питання продовження участі УДЦР у дослідженнях МСЕ, присвяченим боротьбі проти контрафактних пристроїв, чому значну увагу приділяє український уряд.

Як відомо, реалізована УДЦР узагальнена база даних кодів ІМЕІ терміналів визнана МСЕ в якості ефективного засобу в боротьбі проти контрафактної продукції ІКТ, а детальний опис відповідної системи УДЦР наведений в Технічному звіті МСЕ “Контрафактне обладнання ІКТ”, затвердженому в 2014 році.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот

Тел.:(044) 422-81-53, http://www.ucrf.gov.ua/

https://goo.gl/yeoj8a