УДЦР отримав від операторів мобільного зв’язку понад 14 тисяч заявок на розгортання мережі 3G

Юридические аспекты

alt

Станом на 30 травня фахівці УДЦР отримали від операторів мобільного зв’язку 14365 заявок на розгортання мережі 3G на підставі яких видано 11834 висновки щодо ЕМС РЕЗ та  10683 дозволи на їх експлуатацію.

За минулий тиждень спеціалісти УДЦР також підготували 4 висновки для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 434 висновки щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв, 6120 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 46 дозволів  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку фахівці УДЦР провели вимірювання параметрів телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 8064 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку.

За період з 19 по 25 травня підрозділи радіочастотного моніторингу виявили 17 порушень умов дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів, а також 35 незаконно діючих пристроїв.

Також виявлено та усунено дію 59 джерел радіозавад.

Найбільше порушень на минулому тижні виявлено в Хмельницькій – (15), Кіровоградській – (11) областях, а також на Київщині – (11).

Спеціалістами УДЦР складено 69актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За тиждень до бази даних внесено 15749 міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

 

Прес-служба Українського державного центру радіочастот