Понад сім тисяч порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку виявлено фахівцями УДЦР за минулий тиждень

Юридические аспекты

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 7740 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку. З них лише 3 порушення припадає на мережі фіксованого зв‘язку, всі інші порушення – на мережі мобільного.

Підрозділи радіочастотного моніторингу виявили 58 порушень умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 92 незаконно діючих пристроїв.

Відтак, найбільше порушень на минулому тижні виявлено в
Одеській – 41, Сумській –26, Луганській – 16, Чернігівській обл. – 12.

Також виявлено та усунено дію 5 джерел радіозавад.

Спеціалістами УДЦР складено 58актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.


Підготовлено 3 висновки для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформлено та видано користувачам 410 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв,  929 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та  629 дозволів – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За тиждень, що минув, внесено 26000 міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.