Понад 2600 незаконно діючих пристроїв виявлено фахівцями УДЦР на території України за перше півріччя 2017 року

Юридические аспекты
 

Про це в коментарі прес-службі УДЦР повідомив директор з радіочастотного моніторингу та питань РЕЗ держпідприємства Микола Ковальчук.

Він, зокрема, зазначив, що не дивлячись на жорсткий контроль  з боку фахівців УДЦР, представників НКРЗІ та правоохоронних органів щодо законності використання радіоелектронних засобів,  фактів їх нелегальної експлуатації  ще достатньо багато. Найбільш характерними  порушеннями, які набули в Україні  досить  широкого масштабу є надання нашим громадянам доступу до мережі Інтернет з порушенням Закону України «Про радіочастотний ресурс України».

«За 6 місяців поточного року в Україні виявлено 2 605 незаконно діючих пристроїв, які працювали з ознаками недотримання українського законодавства,  та понад 1200 порушень правил експлуатації радіоелектронних засобів», – наголосив Микола Ковальчук.

За словами директора з радіочастотного моніторингу та питань РЕЗ, роботу щодо виявлення незаконно діючих РЕЗ активно проводять на всій території України.

Минулого тижня, наприклад, результативною роботою відзначилися фахівці Центральної філії УДЦР. У результаті спільних оперативних заходів у Маріуполі фахівцям філії, представникам НКРЗІ та співробітникам правоохоронних органів вдалося виявити та усунути дію 32 незаконно діючих пристроїв з доступу до мережі Інтернет.

Як відзначила у своєму коментарі начальник Центральної філії УДЦР Валентина Весна, спільні оперативні заходи не тільки дозволяють жорстко реагувати на порушення, але й проводити відповідну попереджувальну та роз’яснювальну роботу серед операторів з метою створення цивілізованого ринку надання послуг.

Нагадаємо, що за результатами радіочастотного моніторингу у 2016 році фахівці УДЦР зафіксували 9981 порушення у сфері користування радіочастотним ресурсом України, з них 7 645 – пов’язані з експлуатацією незаконно діючих пристроїв.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот