КОНФЕРЕНЦІЯ ГО «ЛІГА РАДІОАМАТОРІВ УКРАЇНИ» 3-4 листопада 2018 р.

Будни ЛРУ

3-4 листопада 2018 року в мальовничій Пущі-Водиці м.Києва відбулися чергові звітно-виборні збори Громадської організації «Ліги радіоаматорів України». В зборах прийняти участь делегати від 14 відокремлених підрозділів (не було представників від Івано-Франківської, Полтавської та Луганської областей) та члени ЛРУ з м. Києва та області, Сумської, Кіровоградської, Донецької, Рівненської, Одеської, Львівської, Чернігівської областей.

З цікавістю було заслухано звітну доповідь Президента ГО ЛРУ Кириленка А.П., UT3UY в якій він розповів про діяльність організації за звітний період, особливу увагу було приділено міжнародним стосункам з представниками IARU.

Керівник спортивного комітету Микола Іванчихін, UR8UA ознайомив членів конференції з досягненнями спортсменів на міжнародних змаганнях зі спортивної радіопеленгації (СРП) та спортивного радіоорієнтування (СРО), швидкісної радіотелеграфії (ШРТ). Спортсмени – члени ЛРУ завоювали більше 150 золотих, срібних та бронзових нагород у різних вікових категоріях на міжнародних змаганнях за звітний період.

Від молодіжного комітету виступив Мінаков Володимир, UY2UQ, який розповів про проведені вперше Всеукраїнські очні дитячі змагання з радіозв'язку на КХ, УКВ та ШРТ, які проходили в травні в смт. Бородянка, Київської області. Звернув увагу, що ГО ЛРУ для підтримки цих змагань виділило кошти в розмірі 3000 грн. для компенсування витрат на харчування та проїзд учасників змагань. Також наголосив, що потрібно більше уваги приділяти підготовці з ШРТ, що є ряд талановитих учнів-спортсменів, які можуть успішно виступати на міжнародних змаганнях з ШРТ. В 2019 році знову заплановано проведення цих змагань в м. Остер Чернігівської області.

Георгій Чліянц, UY5XE, як голова колегії суддів, повідомив про діяльність суддівської колегії, відмітив необхідність проведення очних чемпіонатів України, за приклад можна взяти проведення Кубку України у лютому в смт. Воловець Закарпатської області, про проведення навчання суддів.

На жаль керівники та представники від КХ та УКХ на конференцію не приїхали.

Роботу Виконавчого комітету було признано задовільною.

Президент висловив подяку всім, хто за завітний період допомагав у робіту Виконавчого комітету та нагородив Подяками Реброва Станіслава Івановича, UT5SI за активну участь у діяльності QSL- бюро, керівника ВП у Сумській області Дворецького Юрія, UT2AA та членів цього ВП Петренко Вікторію, UT7AW і Чорноброва Костянтина, UR2AM за організацію та проведення відкритого Чемпіонату м. Суми на КХ та УКХ. Також дипломами були відзначені всі тренери та спортсмени, що виступали на міжнародних змаганнях. Представникам відокремлених підрозділів було передано медалі та грамоти переможців Чемпіонатів України. Кожний учасник збірної команди України за участь в Чемпіонаті IARU-2018 отримав пам’ятний сертифікат.

Залізняк Олександр, UX7UU зачитав звіт Ревізійної комісії за звітний період наданий головою Ревізійної комісії Юрієм Турбелем, UR5ZEL. Роботу Ревізійної комісії признано задовільною.

Всі учасники конференції одноголосно підтримали кандидатуру Кириленка А.П., UT3UY на посаду Президента ГО ЛРУ на наступний 2-х річний термін. Згідно Статуту ЛРУ, Президент запропонував кандидатури на посади Віце-президентів.

На посаду Першого Віце-президента – керівника Штаб-квартири обрано Залізняка Олександра, UX7UU; Віце-президентом по спорту – Гая Сергія, UT5UIA; Віце-президентом по зв’язкам з державними установами та організаціями – Заскалету Юрія, UT7UW; Віце-президента з розвитку – Іванова Сергія, UT9NA; Голову колегії суддів – Шевчука Ігоря, UR5SP. Керівники комітетів будуть призначені Президентом на конкурсній основі.

Членами Ревізійної комісії обрано Петлюхова Миколу, UR5RT; Петренко Вікторію, UT7AW; Реброва Станіслава Івановича,UT5SI.

При обговорені напрямків діяльності ГО ЛРУ на наступні два роки, учасники конференції відмічали необхідність покращити інформаційну складову діяльності ЛРУ, необхідністю створити на новій платформі сучасний сайт ЛРУ; організувати та провести відкритий Чемпіонат на КХ та УКХ; колегію суддів забезпечити програмою, за допомогою якої можливо судити не тільки Чемпіонати України , але й будь-які змагання, що проводяться ЛРУ; створити дипломну комісію та розробити положення про дипломну програму ЛРУ; обговорювали пропозиції до зміни Регламенту радіозв’язку; покращенню роботи в КТК на місцях. Підтримали ініціативу Виконавчого комітету про необхідність фінансової підтримки проведення дитячих спортивних змагань.

На конференції із заявою виступив Іваницкий Ігор,UT0EK, який від імені 56 членів ЛРУ, що проживають в Криворізькому районі Дніпропетровської області попросив розглянути питання створення відокремленого підрозділу ГО ЛРУ у м. Кривий Ріг. Для вирішення даного питання, було прийнято рішення про внесення зміни в п.10.1. Статуту ГО ЛРУ. Після реєстрації змін в Статуті, це питання буде розглянуто на наступному засіданні Ради ГО ЛРУ.

І на завершення конференції, після бурхливого обговорення, було прийнято рішення встановити величину членського внеску на 2019 рік у сумі 150,00 грн.

Конференція відбулася в дружній обстановці, учасники поділилися своїми думками щодо напрямів розвитку організації та висловили свою повну підтримку керівництву ГО ЛРУ.

Під час перерви було зроблено фото на пам'ять.

http://uarl.org.ua/index.php/novini/466-konferentsiya-go-liga-radioamatoriv-ukrajini-3-4-listopada-2018-r