Привіт з минулого

Работа с молодежью

Це передрук із газети «Патріот Батьківщини» від 24 грудня 1978 року:

ЮНІ СНАЙПЕРИ ЕФІРУ

Відбулися п’яті заочні республіканські змагання школярів з радіозв’язку на коротких хвилях. Їх підсумки показали велику популярність цього спорту серед молоді. 239 юних снайперів ефіру продемонстрували неабияке вміння у швидкій і оперативній роботі на радіостанціях.

У телеграфному турі найкращими виявилися колективи Носівської СЮТ (UK5RAI), київських палацу піонерів (UK5UAC) та юнацького радіоклубу «Зміна» (UK5UAP).

Телефонний тур назвав нових переможців –UK5WAC (Львівська ДЮСТШ), UK5AAO (середня школа №2 м. Глухова) і UK5GBJ (будинок піонерів м. Скадовська).

За підсумками змагань радіостанцій у двох турах перемогли юні радисти з Носівки(UK5RAI), Львівської ДЮСТШ (UK5WAC) та юнацького радіоклубу «Електрон» при Херсонській обласній СЮТ (UK5GAB).

Вперше узмаганнях взяли участь школярі, що мають власні радіостанції. У цьому заліку переміг Сергій Микула(UB5RCE), друге місце дісталося Сергію Суському(UB5XAU), третє – Олегу Шинкаренку (UB5XAT).

У загальнокомандному заліку першість здобули школярі з Херсонської області. Вони нагороджені Кубком Центральної станції юних техніків України і дипломом ФРС УРСР. На другу сходинку п’єдесталу пошани піднялися черкащани, на третю – кіровоградці.

В. КИЯНИЦЯ, головний суддя змагань

На знімку: призер змагань – команда колективної радіостанції (UK5UAP) Палацу піонерів залізничного району міста Києва. Зліва на право: Олена Калачова, Лариса Калачова і Тетяна Фризюк.