Від радіо до філософського осмислення буття

Гипотезы и загадки
Кожен з нас, сучасних людей, є нащадком своїх пращурів, котрі мешкали на землі десятки і сотні тисяч років тому. Те, як вони жили і чим харчувалися сформувало їх самих, їхні організми, спосіб мислення, зовнішній вигляд.
 
Найбільш розвиненими і цивілізованими суспільствами були такі, які в своєму повсякденному харчуванні гармонічно поєднували рослинну і тваринну їжу.
 
Суспільства, які здебільшого харчувалися тваринною їжею, мисливці, були фізично активні, спритні, агресивні, але мали відносно невелику тривалість життя.
 
Суспільства, які здебільшого харчувалися рослинною їжею, хлібороби, були фізично помірковано розвинені, мали гарні творчі здібності і значну тривалість життя.
 
Сучасні люди і народи є генетичною мішаниною перших і других, що відбивається на їхньому менталітеті, способі життя, між особистих і міждержавних стосунках.
 
Генетична пам'ять через багато віків залишається в кожному з нас, наших організмах, підсвідомості, навіть окремі клітини пам’ятають своє прадавнє минуле.
 
Ось чому, здається в порядних і цивілізованих родинах іноді народжуються «не такі» діти, схильності і поведінку яких батьки не можуть збагнути і змінити.
 
Чим більш толерантним і терплячим стає сучасне суспільство, тим слабшим і розбещеним воно робиться. Тим більше стає  ренегатів, відступників і злочинців.
 
Середньовічна Європа, заселена різноманітним людом була вразливою на хвороби і злочинність, саме вона зазнала найбільших людських втрат і жорстоких страт.
 
За фізичне і духовне об’єднання ментально і генетично різних людей взялася свого часу релігія, як засіб словесного і видовищного впливу на свідомість мас.
 
Вона лякала людей муками пекла, принижувала колінопреклоніннями, чарувала вогнем свічок і запахом лампад, що викликало у людей внутрішній страх і покору.
 
Адже релігія це форма впливу на людей з метою заволодіння і керування ними, тоді як віра це зв'язок людини з Богом і з самим собою.
 
До чого тут наша їжа і наше харчування, спитаєте ви. А ось до чого. Як вже було сказано, що і як людина споживає, такою вона фізично і духовно стає.
 
В цей непростий час кожен мусить бути здоровим, мати твердий розум і дожити своїх років, призначених природою. Для цього треба лише зрозуміти свою сутність.
 
Нас всіх об’єднує споживання їжі, яка смакує і пасує кожному по-різному. Навіть молоко не всім корисне. У нащадків скотарів є фермент лактаза, якого нема у нащадків мисливців.
 
Але головне, чим їжа може бути корисною для всіх нас це її засвоювання і поживна цінність, тобто прийнятність і калорійність. Це важливі фактори нашого здоров’я і довголіття.
 
В кого є власне авто, особливо старих випусків, наприклад «Запорожець» як у мого друга Сергія, той добре знає, яка їжа, тобто пальне потрібне його двигуну.
 
Всі люди теж свого роду двигуни, тому повинні заправлятися відповідним пальним, тобто споживати їжу відповідну своєму організму і віку.
 
Особливо хочу наголосити, що їжа не повинна бути занадто калорійною. Організми всіх людей історично і еволюційно створені для споживання низькокалорійної їжі.
 
Якщо в бак «Запорожця» замість 80-го заправити 98-й бензин, він поїде дуже швидко, але не далеко. Тут спрацьовує правило «чим тихіше їдеш, тим далі будеш».
 
Так само відбувається з нашими організмами. Споживаючи сучасну напівштучну висококалорійну їжу ми поступово спалюємо і знищуємо свій організм.
 
Але є така їжа, яка підходить всім людям на землі, незалежно від їх походження і віку. Це різноманітні страви приготовлені з насіння злакових рослин.
 
До основних споживчих злаків, що вирощуються і культивуються в нашій країні відносяться: жито, пшениця, гречка, ячмінь, овес, просо, рис, кукурудза.
 
Давні мезоамериканські цивілізації не мали такого різноманіття злаків, як народи євразійського континенту, тому з часом вони занепали і зникли.
 
Щоб нас, українців, не спіткала така трагічна доля аборигенів на своїй рідній землі, ми повинні харчуватися злаками, варити з них каші, додавати у перші страви.
 
Бараболя, яку так полюбляють українці, не зовсім здорова і прийнятна їжа, оскільки походить з іншого континенту і нашим організмам не зовсім властива.
 
Тож, вживаймо їжу, що походить з нашої землі, щоб не змінювати на гірше себе, своє здоров’я, психіку і життя. Але банани можна і треба їсти всім, вони споріднені людям.
 
Будьте здорові і щасливі! Не змінюйтеся на гірше, виховуйте і вчіть своїх дітей та онуків в національному дусі, годуйте їх здоровими українськими національними стравами!
 
Не забуваймо, що живемо ми не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити.
 
Всім 73! Ваш, Юрко UT5NC