Дитяча іграшка може перешкодити радіозв'язку спецслужб США - Cnet

Новости

Дорогі засоби радіозв'язку, які використовують спецслужби США, можуть бути заблоковані за допомогою звичайної дитячої іграшки вартістю 30 доларів, повідомляє сайт Cnet з посиланням на дослідження фахівців Університету Пенсільванії.

Пристрій GirlTech IM-Me компанії Mattel, призначене для обміну миттєвими повідомленнями і розраховане на молодших школярок, після невеликої доробки може бути використаний для придушення каналів радіозв'язку, які застосовуються, наприклад, ФБР, стверджують дослідники з Університету Пенсільванії, що підготували доповідь на тему уразливості засобів зв'язку американських спецслужб.

За словами одного з авторів дослідження професора Метта Блейза (Matt Blaze), поки технологія перетворення невинною дитячої іграшки на засіб придушення поліцейського радіосигналу не доступна будь-якому вуличному злочинцеві. Але якщо спецслужби не вдосконалять захист своїх засобів комунікації, то в один прекрасний день ця технологія може з'явитися в інтернеті у вигляді доступного для скачування пакета.

З міркувань безпеки дослідники не розкривають технічних деталей свого відкриття. При цьому вони відзначають, що можливість блокувати радіопередачі за допомогою модифікованої дитячої іграшки - не єдина уразливість, яка була виявлена ​​в ході дослідження. Крім цього, експерти з'ясували, що дуже часто спецслужби не використовують криптографічний захист сигналу (хоча технічно така можливість є) і при перехопленні можна без зусиль дізнатися, про що перемовляються, наприклад, поліцейські.

Крім того, кожна використовувана поліцією або ФБР рація має свій унікальний ідентифікаційний номер, який передається в ефір в незашифрованому вигляді. Тобто, при бажанні зловмисник зможе дізнатися не тільки про що, але і хто саме веде бесіду в радіоефірі.

Це вже друге дослідження фахівців Університету Пенсільванії, присвячене проблемам безпеки радіозв'язку американських спецслужб. У листопаді минулого року група дослідників Університету опублікувала звіт з описом ряду інших вразливостей, присутніх на той момент в програмної та апаратної інфраструктури засобів зв'язку американських правоохоронців.

http://svit24.net/curiosities/58-kuryozy/5902-dytjacha-igrashka-mozhe-pereshkodyty-radiozvjazku-specsluzhb-ssha-cnet