Обсуждаем проект положения о Радоне

Клубная жизнь

Проект ПОЛОЖЕННЯ

про радіоаматорське видання ­– електронний журнал  «Р А Д О Н»

 

1. Загальні положення

1.1. Донецьке обласне відділення Ліги радіоаматорів України (ДОВ ЛРУ), керуючись статутом започатковує електронне радіоаматорське видання – електронний журнал «РАДОН» (далі – журнал).

1.2. Журнал не є самостійною юридичною особою. Для своєї діяльності використовує реквізити, печатки та розрахункові рахунки ДОВ ЛРУ.

1.3. Журнал – це регулярно оновлюваний інформаційний сайт, який ставить своїм завданням виконувати функцію засобу масової інформації (ЗМІ) і користується певною популярністю і авторитетом (має свою постійну аудиторію).

1.4. Редакція журналу - це структурний підрозділ ДОВ ЛРУ, який здійснює оперативне управлінняжурналом, формує наповнення його сайту в мережі Інтернет.

1.5. Метою журналу є:

·      досягнення якісногорівня повноти й оперативності задоволення інформаційних потреб радіоаматорів;

·      сприяння зацікавленості в аматорськомурадіо.

Для реалізації даної мети у журналі можуть публікуватися статті, аналітичні матеріали, публіцистичні матеріали, положення змагань, результати змагань, звернення відповідальних осіб ЛРУ та їхніх регіональних осередків до радіоаматорів, відкриті листи читачів, публічні дискусії з актуальних питань щодоаматорського радіо та інше. Також у разі необхідності, додатковоможе видаватися бюлетень у форматі PDF.

2. Видання і структура журналу

2.1. Матеріали у журналі видаються українською, російською, англійською мовами. Основна мова видання – російська.

2.2. Сфера розповсюдження журналу – Україна та інші держави світу.

2.3. Тематичні напрями журналу визначаються Головним редактором за погодженням більшості голосів Редакційної ради.

3. Управлінський персонал журналу

3.1. Задля збалансованності управління журналом, редакція включає в себе такі дві складові: виконавчий орган в особі Головного редактора, та Редакційну раду. Розподіл повноважень між Головним редактором та Редакційною радою здійснюється на таких засадах:

- Головний редактор є головним виконавчим адміністратором журналу, який займається загальним управлінням.

- Редакційна рада є колективним органом управління журналу, який визначає стратегічні напрями його діяльності.

3.2. ДОВ ЛРУ призначає Головного редактора, який організовує роботужурналута відповідає за результати його діяльності. Головний редактор обирається та звільняється від своїх обов’язків рішенням Загальних зборів ДОВ ЛРУ. Кандидатури навакантне місцеГоловного редактора вносяться на розгляд Загальних зборів ДОВ ЛРУ Редакційною радою, більшістю голосів від діючого складу (50% + 1 голос) Редакційної ради.

3.3. Редакційна рада журналу формується за такими принципами:

- Чисельність членів Редакційної ради не може бути меньшою ніж 3;

- Головний редактор формує2/3 складуРедакційної ради журналу;

- Загальни збори ДОВ ЛРУ формують 1/3 складу Редакційної ради;

- Повний склад сформованої Редакційної ради затверджуеться Загальними зборами ДОВ ЛРУ після обрання Головного редактора.

3.4. Члени Редакційної ради виконують функції експертів журналу, відповідають за тематичні напрями роботи журналу, приймають і здійснюють редакційну політику журналу, беруть участь у вирішенні технічних питань видання журналу. Очолює Редакційну раду – Голова Редакційної ради, який обирається більшістю голосів членів Редакційної ради і координує роботу Редакційної ради.

3.5. Редакційна рада з метою здійснення своїх повноважень може створювати комітети.

3.6. Для здійснення своєї діяльності з управління журналу, Головний редактор формує та організовує роботу редакції згідно зі штатним розписом.

3.7. Головний редактор реалізує свої повноваження через видання наказів та розпоряджень.

3.8. Для поліпшення діяльності журналу Головний редактор має право укладатидоговори з авторами матеріалів, юридичними та фізичними особами, які можуть надавати фінансову та іншу допомогу у виданні журналу. Спонсори на період діяльності договору стають його співвидавцями. Ім'я співвидавця може виноситися на головну сторінку журналу як елемент реклами. Головний редактор має право розміщувати на сторінках журналу рекламну продукцію, яка не протирічить статусу видання.

4. Контроль за діяльністюжурналу

4.1. Контроль за діяльністю журналу здійснює ревізійна комісія ДОВ ЛРУ.

5. Порядок внесення змін до Положення

5.1. Усі зміни й доповнення до положення вносяться у письмовій формі за поданням Голоного редактора і затверджуються на Загальних зборах ДОВ ЛРУ.

6. Створення, реорганізація та ліквідація журналу

6.1. Питання про створення, припинення діяльності журналу або його ліквідацію вирішуються Загальними зборами ДОВ ЛРУ  на підставі Законів України за поданням Голоного редактора журналу або Голови ради.

 

 

 

ГОЛОВА РАДИ ДОВ ЛРУ

В.Л. ПОГОРЖЕЛЬСЬКИЙ