Проект листа В.Я.Кирсея uy0ua

Будни ЛРУ

НКРЗІ

МОЗ

УКРМЕТРОДЕРЖСТАНДАРТ

Шановні добродії!

Всі три служби, які Ви очолюєте, уповноважені державою здійснювати єдину державну політику з питань державного регулювання у сфері телекомунікації, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом, дотримання діючих стандартів, норм і правил, включаючи охорону здоровья населення.

Однак внаслідок розбіжностей та неузгоженостей між собою вимог діючої нормативної бази виникла загроза кризового стану у відносинах користувачів радіочастот та відповідними органами нагляду і контролю.

Величезна громада радіоаматорів України вже потерпає лиха у вигляді вимог місцевих СЕС отримати від них „санітарні паспорти” на аматорські радіостанції на комерційній основі, погрожуючи „закриттям”, що суперечить державним дозволам (ліцензіям) та сертифікатам відповідності на технічні засобі звязку, що вже надані відповідними уповноваженими органами. Грошова сума зборів за одержання різних документів перевищує можливості радіоаматорів, серед яких діти, пенсіонери та інваліди складають більшисть. Ситуація погрожує мати наслідком повний занепад та руйнацію радіоаматорства в Україні.

Ліга радіоаматорів України звертається до Вас з пропозицією негайно вирішити зазначену колізію на державному рівні, вжити дійових заходів та забезпечити нам законне право займатися нашою улюбленою справою.

Президент ЛРУ А.В. Лякін