Радиолюбители и право

Будни ЛРУ
ДЕРЖАВНА СЛУЖБА МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ (Держмолодьспорт)
НАКАЗ від 14 лютого 2012 року № 690 м. Київ
Про затвердження Реєстру визнаних видів спорту в Україні Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 25.11.2011 № 1371 "Про затвердження Порядку визнання видів спорту, включення їх до Реєстру визнаних видів спорту в Україні, порядок його ведення", зареєстрованого в Міністерстві юстиції 15 грудня 2011 р. за № 1440/20178,

НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Реєстр визнаних видів спорту в Україні (далі - Реєстр) згідно з додатком.
2. Призначити відповідального за ведення Реєстру головного спеціаліста відділу неолімпійських видів спорту, наукового та медичного забезпечення департаменту спорту вищих досягнень Белецьку І.Г.
3. Ведення та внесення змін до Реєстру здійснюється відповідно наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 25.11.2011 № 1371 "Про затвердження Порядку визнання видів спорту, включення їх до Реєстру визнаних видів спорту в Україні, порядок його ведення", зареєстрованого в Міністерстві юстиції 15 грудня 2011 р. за № 1440/20178
4. Департаменту спорту вищих досягнень (Артем'єв О.К.) разом із сектором зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації (Чорнописька Л.А.) забезпечити розміщення Реєстру на веб-сайті Держмолодьспорту.
5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Держмолодьспорту Сисюка В.М.(лучше бы на Ю-Си-Сю-ка положили)
Перший заступник
Голови Служби С.В.Глущенко
Р Е Є С Т Р
визнаних видів спорту в Україні

II. Неолімпійські види спорту ІІ.090. Повітроплавальний спорт
ІІ.091. Пожежно-прикладний спорт
ІІ.092. Підводний спорт
ІІ.093. Ракетомодельний спорт
ІІ.094. Радіоспорт ІІ.095. Спорт із собаками
ІІ.096. Спорт надлегких літальних апаратів
ІІ.097. Судномодельний спорт


В Украине реалии не такие как в IARU, а поэтому ARDF - спортивна радіопеленгація (СРП) та спортивнэ радіоорієнтування (СРО), в нашей стране не является отдельным официальным видом спорта, ввиду чего отдельно федерацию з вида спорту ARDF в Украине создать невозможно, как невозможно вычленить в отдельные федерации и прочих пикальщико-альокальщиков, поскольку всех объединяет один единственный официальный вид спорта – РАДИОСПОРТ и другого пока не дано.
Поэтому отделить претендующих на Мухляров Спорту от пеленгастых орентастов ниудасца.
Мухи от катлет пока неотделимы.
Никакого сепаратизму здесь допустить нам Закон не позволяет.
Хотя если есть желающие то в соответствии с Порядком визнання видів спорту, включення їх до Реєстру визнаних видів спорту в Україні могут взяться за признание отдельными видами спорта ARDF и других ответвлений радиоспорта.
 
Отказ от спорта, думаю вызовет немалые возмущения радиоаматоров, к томуже уход от спорта избавляет от необходимости выполнения требований статуса ВСЕУКРАИНСКОСТИ, притязаний на статус НАЦИОНАЛЬНОЙ.
Также недатоть и быть членом IARU.
А зачем тогда вся эта возня по созыву ВЧК и прочим преобразованиям ЛРУ, когда легче провести учредительную конференцию и создать нечто новое, без спорта, всеукраинскости и статуса национализма со скромными запросами восьмидисятиметровщи ка-картофелевода собирателя ЩСЛ-картинок.
А ЛРУ пускай само по себе плывет к берегам ФЕДЕРАЦИИ РАДИОСПОРТАи статуса НАЦИОНАЛЬНОЙ или своей погибели.
Нипойму шо-то нифига в этих хороводах.
Хто чего хочет и зачем?
А без чьоткой определенности, зокрэма в том, будет ли ЛРУ заниматься спортом или нет невозможно написать никакой УСТАВ.

Надання на конкурсних засадах спортивним федераціям статусу НАЦІОНАЛЬНОЇ спортивної федерації та позбавлення цього статусу здійснюються відповідно до положення, затвердженого Кабінетом Міністрів України. (Стаття 20 ЗАКОНу УКРАЇНИ «Про фізичну культуру і спорт»)

(Согласно п.5 ПОЛОЖЕННЯ про надання на конкурсних засадах спортивній федерації статусу НАЦІОНАЛЬНОЇ та позбавлення такого статусу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2012 р. № 22, надання спортивній федерації статусу НАЦІОНАЛЬНОЇ здійснюється згідно з такими кваліфікаційними вимогами до учасників конкурсу:

-розвиток відповідного виду (видів) спорту на території України;

-членство у відповідній міжнародній спортивній федерації, включеної до переліку, що затверджується Держмолодьспортом з урахуванням пропозицій Національного олімпійського комітету, Спортивного комітету, Національного комітету спорту інвалідів; (в какой международной спортивной федерации, включенной Держкомспортом до перечня состоит ЛРУ, бо разве шо только з переЛЯКИНа, IARU могли включить в сей перечень(а вероятние в этот Перечнь и никто не записал, что есть такой радиолюбительсткий международный союз)? Являецца ли по нашим самостийным законам ваще IARU международной спортивной федерацией? Известна ли ваще такая контора, как IARU Національному олімпійському комітету, Спортивному комітету или хотя бы Національному комітету спорту інвалідів?)

-організація і проведення офіційних міжнародних та всеукраїнських змагань;

-наявність кваліфікованих кадрів (спортсмени, тренери, судді та фахівці, що мають відповідну кваліфікацію і досвід роботи);

-наявність необхідної матеріально-технічної та інформаційної бази, організаційно-методичного забезпечення. (хаты уж точно своей нима).......

Но несмотря на требования ЗАКОНА и ВИМОГ до змісту положення (регламенту) про офіційні фізкультурно-оздоровчі заходи або спортивні змагання, затверджені Наказом Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту 06.08.2010 №2659, пункт 6, которых говорит - «Відповідно до частини десятої статті 20 Закону України "Про фізичну культуру і спорт" положення про проведення відповідних всеукраїнських спортивних змагань центральний орган виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту затверджує з урахуванням пропозицій НАЦІОНАЛЬНИХ спортивних федерацій.
{Вимоги доповнено новим пунктом 6 згідно з Наказом Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту №141 від 25.01.2011 }» - Положения о всеукраинских соревнованиях з радиоспорта пишутся не Держмолодьспортом с учетом пропозыций НАЦИОНАЛЬНОЙ федерации з этого вида спорта(которой никогда небыло и в помине нет и наверное не будет при известном негилистскоправовом подходе пикальщиков и алькальщиков к своему хобби) , а пишуцца и утверждаются кем не поПАДЛО, а легковерные пикальщики и альокальщики кидаюцца на эти обманки и до потери сознания защищают подброшенную мухлярами фикцию и стоят горой за мухляров, гипнотезирующих толпу побасенками выдумщика никрологов о былом.
А если сдуру этот ДєржиМордСпорт и утвердит такое Положение (там ведь работают и бывшие боксеры, которых много и долго били по голове, хотя сбои в работе моска наблюдаюцца и среди правящей элиты ЛРУ), то все одно это Положение будет никчемным, протизаконным и дающим право любой результат любого такого ЧемПУКа оспорить и затоптать в дерьмо.
- інформують центральний орган виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту про проведення всіх спортивних заходів та про рейтинг спортсменів за підсумками змагань.
Спортивні федерації із статусом національної спортивної федерації можуть отримувати з державного бюджету фінансову підтримку відповідно до закону на розвиток відповідного виду спорту, організацію і проведення спортивних заходів.

Центральний орган виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту затверджує положення про проведення відповідних всеукраїнських спортивних змагань з урахуванням пропозицій НАЦІОНАЛЬНИХ спортивних федерацій. Стаття 20 ЗАКОНу УКРАЇНИ «Про фізичну культуру і спорт»
(А у нас неЛИГАльная Ю-Си-Ся сварганила Положение о ЧемПУКах и сидят они вместе с ЛРУ и ждут шо им это Положение утвердит ДержиМолодЬіСпорт.
представляють вид спорту у відповідних міжнародних спортивних федераціях, перелік яких затверджується центральним органом виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту з урахуванням пропозицій Національного олімпійського комітету України, Національного комітету спорту інвалідів України, Спортивного комітету України, та на міжнародних спортивних змаганнях;

- здійснюють у ВИЗНАЧЕНОМУ ПОРЯДКУ організацію та проведення офіційних міжнародних спортивних змагань НА ТЕРИТОРІЇ України та всеукраїнських спортивних змагань;
(вобщем не Ю-Си-Си должна проводить всеукраинские соревнования и чемпионаты потому, шо Ю-Си-Ся ваще нилигал, никто и ничто, ана никакая не спортивная федерация со статусом национальной, Ю-Си-Се до статусу национальной, как до Киева рачкы, ана же даже статуса всеукраинской не имеет(впрочем как и ЛРУ с её восьмью зарегеными областными отделениями), а поэтому так же далеко до проведения всеукраинских соревнований.)
А статус НАЦІОНАЛЬНОЇ надається відповідно до ПОЛОЖЕННЯ про надання на конкурсних засадах спортивній федерації статусу НАЦІОНАЛЬНОЇ та позбавлення такого статусу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2012 р. № 22.
Но шо-то не встречалось в некрологах местных летописдцев летургии ЛРУ описания такого судьбоносного момента, как обращение ЛРУ за статусом НАЦИОНАЛЬНОЙ в соответствии с указанными нормами законодательства, а не в соответствии с хотелками, по типу забаганок антизаконно действующей Ю-Си-Си об официальном утверждении подпольно сотворенного ею Положения о ЧемПУКах.
А балтовни от верхушек ЛРУ про вот уже скорое получение статуса НАЦИОНАЛЬНОЙ было много, а сами даже не обращались за этим статусом, бо стремно – нима казырей шоб застатутицца националитетом в законе, умишка господь не подкинул в достатке шоб такое дело осилить. И здесь у ЛРУ большой пук в пустое цябро)

Статус національної спортивної федерації надається лише ОДНІЙ спортивній федерації з відповідного виду спорту, яка має ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ статус. (ВСЕУКРАИНСКИЙ статус общественная организация может иметь только в случае віиграша конкурса.)

Спортивні федерації із статусом НАЦІОНАЛЬНОЇ спортивної федерації відповідно до ДОГОВОРУ з центральним органом виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту :
- забезпечують розвиток відповідного виду спорту;
Центральний орган виконавчої влади у сфері фізичної культури і спортуможе надати спортивній федерації статус НАЦІОНАЛЬНОЇ спортивної федерації. (Центральнім органом влади у сфері фізкультурі в Україні є ДержМолодьСпорт - Положення про Державну службу молоді та спорту України, затверджено Указом Президента України від 31 травня 2011 року №636 в якому вказано, що Державна служба молоді та спорту України є центральним органом виконавчої влади, який входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у молодіжній сфері, сфері фізичної культури та спорту.
Спортивні федерації можуть мати ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ або місцевий статус. (чтобы поиметь статус «НАЦІОНАЛЬНОЇ» в смысле требований этого закона надо иметь статус «ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ», а вот тут новый Закон об ощественных организациях дает тоже вполне определенные критерии.
Відокремлені підрозділи юридичної особи не підлягають державній реєстрації. Стаття 95 Цивільного кодексу України передбачає, що філії та представництва юридичної особи не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення. Відомості про філії та представництва юридичної особи включаються до єдиного державного реєстру.
Наверное для пущей стабильности статуса ВСЕУКРАИНСТВА можно создавать не менее 14 відокремлених пидроздилов і не менее 14 зарегистрированных или легализованных ОО, и это только для того чтобы поиметь статус ВСЕУКРАИНСКОЙ и иметь возможность участия в конкурсе на статус НАЦИОНАЛЬНОЙ.
Но если спорта не будет – нафига козе баян и вся та возня.
А ЛРУ тогда зачем колбасить?
Пусть сам и дальше без лоцмана, ветрил и рулей прьот по океану жизни этот Титаник радиоаматорства)
Спортивні федерації діють на підставі статуту. (т.е. это только зарегистрированные общественные организации, а никакие не легализованные в иншый спосиб типа уведомления)

У найменуванні спортивної федерації зазначається вид спорту, розвитку якого вона сприяє. (т.е. обязательно должно быть в названии указано «з радіоспорту», типа «Всеукраинська Ліга радіоаматорів та фізкультурників радіоспорту» )
В тоже время требования, скажем к спортивной ФЕДЕРАЦИИ вполне определенные и они чьотко прописаны в законе.
Стаття 20 ЗАКОНу УКРАЇНИ «Про фізичну культуру і спорт»
Спортивні федерації
Спортивні федерації (асоціації, спілки, об'єднання тощо) (далі - спортивні федерації) - громадські організації фізкультурно-спортивної спрямованості, основними завданнями яких є:

-забезпечення інтересів членів відповідних спортивних федерацій у сфері спорту, в тому числі сприяння захисту їх соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних та інших інтересів;
-сприяння розвитку відповідного виду (видів) спорту шляхом участі у розробленні та виконанні відповідних програм;
-залучення різних груп населення до фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності;
-сприяння підготовці спортсменів національних збірних команд та забезпечення їх участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях;
-організація та проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів;
-участь у здійсненні кадрового забезпечення розвитку відповідного виду (видів) спорту;
-сприяння розвитку міжнародного співробітництва у сфері фізичної культури і спорту.



Александр Козлов US8IDZ