Предложения к проекту устава ЛРУ по электронному голосованию

Юридические аспекты

Розділ 5. Періодичність засідань і процедура прийняття рішень керівними органами ГС ЛРУ

5.1. Звітно-виборна конференція ЛРУ скликається один раз на два роки. При необхідності, за рішенням уповноваженого керівного органу, або за вимогою не менше нiж 1/5 вiд загальної кiлькостi членiв ЛРУ можливе скликання позачергової конференції.

5.2. Звітно-виборна конференція ЛРУ проводиться в електронній формі. Кожен дійсний член ЛРУ, що на момент проведення конференції, сплатив членські внески за поточний рік та отримав свій унікальний індивідуальний номер, має право прийняти участь в голосуванні, що проводиться на офіційному WEB-сайті ЛРУ.

5.3. Реєстрація дійсних членів на WEB-сайті ЛРУ проводиться автоматично після внесення унікального індивідуального номеру у відповідну реєстаційну таблицю.

5.4. Висунення кандидатів в президенти та віце-президенти, голів комітетів та комісій що складають Раду Директорів або Виконком, оприлюднення їх передвиборчих програм проводиться в електронній формі на офіційному WEB-сайті ЛРУ.

5.5. При проведенні голосування застосовується правило “одна людина – один голос”. Виключень з цього првила немає.

5.6. Інтернет голосування на офіційному WEB-сайті ЛРУ є індивідуальним та таємним. Виключень з цього правила немає.

5.7. Конференція та її рішення вважаються правомочними, якщо в електронному голосуванні офіційному WEB-сайті ЛРУ прийняло участь 50% + один дійсний член ЛРУ,  що на момент проведення конференції, сплатили членські внески за поточний рік.

5.8. Результати голосування по всіх питаннях Конференції публікуються (з'являються) автоматично одразу після її закінчення на офіційному WEB-сайті ЛРУ та після цього вважаються правомочними.

5.9. Засiдання Виконкому ЛРУ проводяться по мiрi необхiдностi, але не рiдше одного разу на квартал. У якості технічного засобу проведення таких засідань може використовується Інтернет (Скайп) чи інші оперативні засоби зв’язку.

5.10. Рішення Виконкому приймаються простою більшістю голосів присутніх на засіданні. Засідання вважається правомочним при участі у ньому не менш як 2/3 членів Виконкому. Протоколи виконкому готуються до оприлюднення секретарем Виконкому та підписуються Президентом ЛРУ (при його відсутності – віце-президентом) і секретарем Виконкому та публікуються на на офіційному WEB-сайті ЛРУ.

5.11. В разi необхідності, за рiшенням Виконкому ЛРУ, може бути проведене електронне голосування на офіційному WEB-сайті ЛРУ за участю всіх зареєстровних членів ЛРУ згідно пп 5.5., 5.6.

5.12. Рішення Президента ЛРУ приймаються в ході поточної роботи, оформляються у вигляді його розпоряджень та доводяться до відома членів Виконкому, членів ЛРУ, безпосередньо, або через засоби масової інформації.

Виктор Гончарский US5WE