Потрібна реформа в ЛРУ!

Аналитика и публицистика

Спостерігаю спілкування в рефлекторі.

Багато людей - багато думок...

В деяких цивілізованих країнах, де радіоаматорство високо розвинене - національні ЩСЛ бюро працюють високоефективно.

І це не є якась складна процедура чи панацея. Але є свої цікаві та вигідно створені правила та умови для радіоаматорів- членів національних радіоаматорських організацій.

Наприклад- в Німеччині, якщо людина є членом ДАРКУ - то вона сплативши річний членський внесок отримує протягом року журнал Функаматор, та отримує і відсилає ЩСЛ без омеження!! Акцентую- не оплачує додатково відсилку карток за кожен кілограм 60 грн - як у нас... Там все продумано саме в користь радіоаматорів.

Так само скажу і в Польщі.Я, як член PZK- знаю,що сплативши членський внесок в ПЗК ти отримуеш та відсилаеш без обмеження ЩСЛ картки !!!Також отримую електронні бюлетені про новини та роботу в ПЗК.

Я мав можливість бути в гостях в Центральному радіоклубі Аргентини LU4AA. Дуже поважний радіоклуб(він ще й обслуговує Парагвай!). Мають свое власне приміщення в три поверхи. Пеший поверх - ЩСЛ бюро.Другий приймальна.Третій - радіостанція та актовий зал з музеем старовинної радіоапаратури. Це дуже приемно вразило....Між іншим ЩСЛ бюро там працює по принципу- ЩСЛ тільки за списками членів RCA(радІоклубу Аргентини)Підійшов до віконця- показав паспорт.Є в списках членів - отримав картки! Немає- не обслуговуеться...

Тому в ефірі часто можна почути від німців чи аргентинців - прошу ЩСЛ директом ,бо не являюсь членом організації..

 

Що ж заважае нам в ЛРУ мати такий рівень роботи??? Невже для нас це не можливо?

От собі думаю- мав би я повноваження - то зробив би в нас так як у цивілізованих країнах, все на користь радіоаматорській громаді.

Потрібна реформа в ЛРУ!

А то видно тільки боротьбу за керівні посади!!

а шкода...

 

73! UT1KY Павло

Из рефлектора ЛРУ