Заява Ревізійної комісії ЛРУ від 27.02.2013

Будни ЛРУ

Шановні колеги!

У зв’язку з оприлюдненням в інтернет-мережі аудіозапису виступу віце-президента ЛРУ Погоржельського В.Л. на зустрічі з ветеранами-радіоаматорами Донецької області 07.02.2013 Ревізійна комісія ЛРУ вважає за необхідне заявити наступне:

Оприлюднена віце-президентом Погоржельським В.Л. його оцінка висновку Ревізійної комісії щодо його пропозиції фінансування діяльності QSL-бюро у 2013 році, яка була винесена на розгляд Виконкому ЛРУ 01.02.2013, є не тільки недостовірною за змістом, а й некоректною за формою. Публічні висловлювання із застосуванням ненормативної лексики, публічна презентація пропозиції тіньового фінансування QSL-бюро, яка прямо суперечить не тільки законодавству та Положенню про QSL-бюро, а й задекларованим Президентом Грищенком В.В. та віце-президентом Погоржельським В.Л. на Коференції ЛРУ 8-9 грудня 2012 року принципам реформування ЛРУ, безпідставні публічні звинувачення в спробах розвалу діяльності ЛРУ та QSL-бюро членів Ревізійної комісії та окремих радіоаматорів, які висловлюють критичні зауваження щодо діяльності чи бездіяльності керівних органів ЛРУ, безпідставні заяви про комерціалізацію діяльності QSL-бюро в разі легальної оплати праці його керівника не шляхом використання членських внесків та коштів радіоаматорів з приватної банківської картки керівника бюро, а з розрахункового рахунка ЛРУ, заяви покласти на стіл ключі від QSL-бюро в разі відмови від тіньової схеми оплати праці керівника бюро не можуть бути аргументами в дискусії про реформування ЛРУ.

Основним аргументом підвищення розміру щорічного членського внеску в ЛРУ у своєму виступі на Конференції ЛРУ 8-9 грудня 2012 року віце-президент Погоржельський В.Л. назвав необхідність офійної виплати заробітної плати найманим працівникам та сплати при цьому відповідних податків до бюджету. Також було наголошено на необхідності легалізації надходження, обліку та використання членських внесків, повідомлено було делегатам про наявність розробленої в Донецькому відділенні ЛРУ комп’ютерної програми, здатної здійснювати такий облік в ЛРУ. Аж раптом через два місяці віце-президент Погоржельський В.Л. на зустрічі з ветеранами-радіоаматорами Донецької області, виправдовуючись про невиконання на Конференції ЛРУ наказів своїх земляків, повідомляє, що комп’ютерної програми немає, що усі його пропозиції не приймаються, і що для врятування ЛРУ та QSL-бюро від розвалу необхідно прийняти хоча б на рік схему фінансування QSL-бюро, яка нібито не є кримінальною до тих пір, поки хтось не повідомить про це куди треба. Дивна заява, дивні метаморфози бачення віце-президентом Погоржельським В.Л. шляхів реформування діяльності ЛРУ. Особливо його заява про готовність покласти на свої плечі тягар управління Лігою та її фінансами в разі можливої дострокової відставки Президента Грищенка В.В.

Ревізійна комісія не має наміру коментувати морально-етичні аспекти цих заяв віце-президента Погоржельського В.Л., зокрема щодо можливої відставки Президента Грищенка В.В., який про таку відставку досі публічних заяв не робив, а навпаки, хоча і з запізненням, але 21.02.2013 року зробив перші дії по легалізації нового керівництва ЛРУ. Хай такі коментарі дає Рада або наступна Конференція ЛРУ.

Краще пояснимо, чому Ревізійна комісія не погоджує запропонований віце-президентом Погоржельським В.Л. варіант оплати праці керівника QSL-бюро за рахунок коштів радіоаматорів, які вони надсилають в бюро в приватному порядку для оплати відправлення QSL-пошти за кордон. Зрештою, стосунки кожного радіоаматора з посередником, який допомагає йому відправити пошту за кордон – це, по суті, приватна справа кожного радіоаматора. Якщо не брати до уваги можливий ризик звинувачення цього посередника в здійсненні нелегальної підприємницької діяльності, і, як наслідок, застосування до нього з боку держави відповідних санкцій. Ризики сторонам відомі? Віце-президенту Погоржельському В.Л. відомі, оскільки він стверджує, що криміналу в цій схемі немає, доки хтось кудись не поскаржиться. Але чи відомий цей ризик керівнику QSL-бюро Бех В.М.? І яка провина Ревізійної комісії, що вона попереджає про це? Але головне в іншому. Якщо кошти радіоаматорів фактично не підуть на оплату відправлення пошти за кордон, а залишаться в посередника в якості винагороди за послуги, то виникає питання: а хто ж буде все таки оплачувати Укрпошті відправлення отієї приблизної тонни QSL-пошти за кордон? Віце-президент Погоржельський В.Л. каже, що платитиме ЛРУ за рахунок членських внесків. А Ревізійна комісія каже, що абзац 3 пункту 4 розділу ІІ Положення про QSL-бюро ЛРУ, затвердженого Радою ЛРУ 5 грудня 2009 року, не дозволяє цього робити. Але що робити, коли дуже хочеться? Мабуть необхідно внести зміни до цього Положення. А хто це може зробити? Читаємо п.8 розділу 1, а він каже, що зміни і доповнення до Положення про QSL-бюро затверджуються Радою ЛРУ. Здається все зрозуміло, крім одного. А що буде, якщо радіоаматори України не погодяться з пропозицією віце-президента Погоржельського В.Л. та почнуть відправляти пошту за кордон у себе в областях, особливо ті, кому незручно або дорого везти пошту до Києва у QSL- бюро? Де візьмуться кошти на винагороду за труди, якщо трудитись буде мало для кого? То що, в такому разі доведеться ліквідувати QSL-бюро? Ні Ревізійна комісія, ні радіоаматори України цього зробити не дозволять.

То скажіть, пане віце-президенте Погоржельський В.Л. не тільки Ревізійній комісії, а усій радіоаматорській громаді: де Ви бачите у висновках Ревізійної комісії, висловлюючись Вашою термінологією, "бред”? Заодно спробуйте пояснити, чому сьогодні внаслідок недолугого управління Лігою та її фінансовими ресурсами, а це, зокрема, питання і Вашої компетенції, за останні майже три місяці заручником ситуації в першу чергу стало QSL-бюро та його керівник Бех В.М. Чому вона сьогодні вимушена випрошувати в керівників обласних відділень та окремих клубів членські внески, щоб за старою схемою, яка також несе в собі фінансові ризики, забезпечити діяльність QSL-бюро?

На жаль станом на 27.02.2013 жодна з пропозицій Ревізійної комісії щодо забезпечення управління діяльністю Ліги новообраним керівництвом, зокрема щодо внесення змін до Положення про QSL-бюро не розглянута ні в робочому порядку, ні на засіданнях Виконкому або Ради ЛРУ.

Сьогодні на банківських рахунках ЛРУ є достатньо коштів для фінансування роботи QSL-бюро та виплати офіційно зарплати його керівнику Бех В.М. Але для цього, в першу чергу Радою ЛРУ, має бути затверджений кошторис доходів та видатків Ліги та внесені відповідні зміни в Положення про QSL-бюро.

Ревізійна комісія не має повноважень впливати на діяльність керівних органів ЛРУ поза межами своєї компетенції, але при цьому заявляє про те, що надане їй Статутом право приймати участь в роботі Виконкому та Ради з правом дорадчого голосу буде використовувати в повному обсязі, наполягаючи при цьому на забезпеченні діяльності усіх структурних підрозділів та керівних органів ЛРУ у відповідності з чинним законодавством та Статутом ЛРУ.

 

Голова Ревізійної комісії ЛРУ підпис М.В. Гострий

Члени Ревізійної комісії: підпис В.Г. Вотінов

                                               підпис О.Ф. Семенюк

                                               підпис А.А. Ступін

27.02.2013

UARLForum

 

By US6IGL