Абитуриенту на заметку

Работа с молодежью


alt

Факультет здійснює підготовку за двома напрямами:

 

  Бакалаври (ліцензійний обсяг прийому студентів)
Радіотехніка 50
Системи технічного захисту інформації 50

Напрям «Радіотехніка».

В даний час жоден з напрямків життєдіяльності людства не можливо представити без спеціальних, дуже складних радіотехнічних пристроїв, систем і комплексів. Бакалаврів радіотехніки навчають розбиратися в суті фізичних процесів і явищ, застосовувати сучасний математичний апарат для аналізу і синтезу радіотехнічних пристроїв з використанням комп'ютерної техніки. Використовувати новітні матеріали і технології при розробці радіоелектронних систем, детально розбиратися в сучасних системах зв'язку, телебачення, радіолокації, орієнтуватися у філософських та культурно-історичних питаннях, в сучасній політичній і економічній обстановці, кваліфіковано перекладати іноземну науково-технічну літературу і багато чому іншому, необхідному в сучасному житті.

Напрям «Системи технічного захисту інформації».

Сучасні тенденції розвитку інформаційних технологій висувають на перше місце вимоги надійності збереження конфіденційної інформації при її обробці, зберіганні та обміні. Проблема збереження конфіденційності інформації викликана вкрай низькою захищеністю інформаційних технологій та їх продуктів до будь-яких випадкових або цілеспрямованих впливів ззовні. Несанкціонований доступ до інформації в системах управління державних органів, військових частин і цивільних об'єктів може призвести до катастрофічних наслідків. Завдання підготовки фахівців в області захисту інформації багатопланова і пов'язана із забезпеченням безпеки всіх складових що стосуються інформаційного процесу.

Після закінчення бакалаврату студенти мають можливість продовжити навчання в університеті за програмою підготовки спеціалістів та магістрів за такими спеціальностями при ліцензійному обсягу прийому студентів:



  Спеціалісти Магістри
Радіоелектронні пристрої, системи та комплекси 25 10
Захист інформації з обмеженим доступом та автоматизація її обробки 40 10

До магістратури кафедри приймаються студенти, які проявили схильність до наукової роботи і показали гарну й відмінну успішність з усіх дисциплін. Підготовка магістрів індивідуальна, так як за кожним з них закріплюється керівник з числа провідних викладачів кафедри. Це потенційна наукова еліта нашого суспільства.

Сьогодні на кафедрі радіотехніки та захисту інформації працюють викладачі вищої кваліфікації. Наші випускники можуть працювати в установах і на підприємствах різних форм власності. Фундаментальна підготовка з фізики, математики, електроніки, обчислювальної техніки, інформаційно-телекомунікаційних технологій гарантує попит на наших випускників.
Запрошуємо випускників шкіл і технікумів продовжити свою освіту на кафедрі радіотехніки та захисту інформації факультету радіотехніки та спеціальної підготовки ДонНТУ.

http://frtsp.donntu.edu.ua/index6.php