Товариство «Радіо-ТЛУМ» вітає Кірсея Віталія Яковича UY0UA (ex – UY5AI) і поздоровляє з 75-ти річчям життя і 50-ти річчям активного радіоаматорства!

Клубная жизнь

Віталій Якович народився 4 травня 1938 року у місті Конотоп Сумської області. У 1961 році закінчив радіотехнічний факультет Київського політехнічного інституту, за фахом – радіоінженер. Свій перший SWL кличний знак UB5-5090 отримав у 1957 році, одночасно став оператором гуртової радіостації КПІ UB5KAG. З 1960 року по 1997 рік працював на підприємствах ВПК, в організаціях підтримки підприємництва, в структурах Київського міськвиконкому і Кабінету Міністрів України. З 1997 року по даний час працює в телерадіокомпанії ICTV, а з 2005 року – в якості надомного консультанта по наданню інтелектуальних послуг і вирішенню складних проблем.

Учасник створення Ліги радіоаматорів України, перших законодавчих і нормативних актів України в галузі використання радіочастот. Автор більше ста публікацій і винаходів, книжок «Радіоаматорство на межі перемін», «Записки радіоаматора».

Основні захоплення в радіоаматорстві – пошук DX-ів телеграфом, дизайн різноманітної КХ техніки і «домашніх» КХ антен, колекціонування телеграфних ключів, радіоаматорська публіцистика. Віталій Якович веде здоровий спосіб життя і займає активну життєву позицію.

Від себе особисто, та від імені багатьох радіоаматорів поздоровляю колегу Віталія з визначною датою його життя і зичу міцного здоров’я, завжди гарного настрою, творчої наснаги, великого довголіття, щастя від рідних, близьких і колег, здійснення всіх добрих планів і задумів.

Звертаюся до керівництва Ліги радіоаматорів України з клопотанням про вирішення питання присвоєння Віталію Яковичу Кірсею звання «Почесний радист України» і розміщення його імені на дошці пошани ЛРУ.

Юрко Стрєлков-Серга UT5NC
м. Вінниця