О работе Киевского QSL-бюро

Будни ЛРУ

К написанию данного письма меня подтолкнула информация с Харьковской области о том, что за отправку почты по Украине мне нужно доплачивать более 60 грн. за каждую отправку. Для начала выдержка из «Положения о QSL бюро»:

«1. Обласним відділенням ЛРУ  для отримання пошти через  QSL-бюро ЛРУ необхідно щорічно до 1 березня поточного року надати до штаб-квартири ЛРУ:
 -  документи, які засвідчують  надходження щорічних членських внесків від  даного відділення ЛРУ.
 -  списки членів ЛРУ даного обласного відділення ЛРУ, членські внески яких поступили до  ЛРУ за формою: (№ п/п,  Позивний сигнал, П.І.Б., Примітка.(де вказати –ветеран,інвалід, шкільна).
-  прізвища та позивні осіб, яким доручається отримувати QSL-пошту для радіоаматорів даногоОВ ЛРУ.
   У випадку отримання QSL-пошти особою, яка не внесена до списку, необхідно надати в QSL-бюро ЛРУ         доручення  на отримання пошти за підписом голови (заступника) ОВ ЛРУ або узгодити дане питання з начальником QSL-бюро ЛРУ за допомогою інших засобів зв’язку".
3.  Отримання  QSL-пошти через QSL-бюро ЛРУ   членами ЛРУ  є безкоштовним і здійснюється обласними  відділеннями самовивозом;       
  -   в окремих випадках можливе надсилання QSL-пошти з QSL-бюро ЛРУ на адресу обласних відділень ЛРУ. Для цього вони повинні внести завдаток у розмірі не менше 200 гривень, який при його вичерпанні повинен поповнюватись;".
Согласно данного пункта указанную сумму направили Донецкая, Луганская, Николаевская и Черновицкая обл. и эти деньги идут непосредственно на оплату пересылки QSL почты из QSL бюро в их адресс.
Несколько областей оплачивают отправленную мной почту службами
«Ночной экспресс», «Мост экспресс» при получении на месте.
К примеру: Отправка на Ужгород 7 кг  через «Мост Экспресс» из офиса до офиса – 63 грн. Отправка в Донецк «Ночным экспрессом» 4 коробки около 40 кг  при получении заплатили 70 грн.
Для всех, ответственно заявляю, кроме оплаты пересылки почты за рубеж  (63 грн. за 1 кг – согласно Тарифов Укрпочты), никакие деньги из областей, кроме указанных выше,  в QSL бюро никогда не были затребованы и не поступали,  и таких намерений в планах ЛРУ не было. Поэтому делаю выводы, что это на местах стараются за ваш счет пополнить «бюджет»…
 «4.  Відправка QSL-пошти через QSL-бюро ЛРУ:
-   QSL-картки доправляються в QSL-бюро ЛРУ представником обласного відділення ЛРУ особисто або поштою на адресу QSL-бюро ЛРУ;
 -  QSL-картки для кореспондентів в Україні розсилаються безкоштовно через обласні відділення ЛРУ;
 -   відправка QSL-пошти за кордон здійснюється за рахунок радіоаматорів;
 -   за рахунок ЛРУ відправляється пошта ветеранів ВВВ,інвалідів 1-ї гр,та  молоді до 18-ти років.       
 -    QSL-пошта, що поступає в QSL-бюро ЛРУ для відправки за кордон, повинна бути обов'язково     розкладена в алфавітному порядку префіксів згідно до списку країн по диплому  DXCC.
 -    QSL-картки для  кореспондентів в Україні  повинні бути розкладеними по "областях".
  5.   Відправка QSL-пошти за кордон може здійснюватись також і обласними відділеннями самостійно.
                 ІІІ.  ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ QSL-бюро ЛРУ
 1. Відправка QSL-пошти за кордон здійснюється за рахунок радіоаматорів.  Вартість відправки QSL-карток    визначається відповідно до «Граничних тарифів на універсальні послуги   поштового зв’язку України».
 2. Тариф на оплату відправки однієї QSL-картки розраховується начальником QSL-бюро ЛРУ, виходячи з   тарифів «Укрпошти» за відправку 1 кг  бандеролі "авіа", і затверджується Виконкомом ЛРУ.   
      3. Можлива оплата відправки QSL-карток і за вагою відповідно до діючих тарифів на відправлення за кордон  бандеролі "авіа" вагою до 1 кг.»
- На сегодня отправка 1 кг – 63 грн.  С-но Тарифов Укрпочты отправка бандероли весом 1 кг наземным транспортом 6,6 $ , авиа транспортом  8,6 $. Курс НБУ на сегодня  7,95 грн. за 1 $.
Надеюсь я обяснила доходчиво.
Всем спасибо за  нормальное сотрудничество.Вопросы прошу писать в приват.

73! Валентина UT5XA
Начальник Республиканского QSL бюро