Хлопцы, давайте жить дружно!

Будни ЛРУ

Вже традиційно відбулися одні з найпопулярніших змагань на УКХ -Міжнародний польовий день.Цього року мені вдалося попасти на гору Тисовець (1036м, по GPS), локатор KN18PX.

Одночасно в цей час проводять свої змагання радіоаматорські організації багатьох країн Європи, які обєднані в міжнародній радіоаматорській організації IARU . ОРУ вирышили також сумыстити Чемпыонат Украъни з радыозвязку на УКХ з міжнародними змаганнями, що само по собі є дуже доречно. Наш клуб також приймає щорічно участь в цих змаганнях. В цьому році на польовий день виїхали в Карпати UT5W (UR5WD) та UY4W (колектив UY4WWA).  В змаганнях також прийняли участь: UW1WU, US0WJ, UT4WT, UR5WCE, UR5WPR, та інші.

Мої встановлені звязки : http://www.opencontest.org/edi/edimap.html?map=UT5W.144%20%D0%A7%D0%A3.txt09072014054258000000

Короткий фото звіт UT5W, нижче.

us5wcp (Віктор) та UT5W (Іван) збирають антену.



US5WCP ,US5WFO та донецький "гість" UT7IY намагаються допомагати  зібрати  антени.

Перед підйомом

Встановлені антени UT5W  ( 2 x 16 I0JXX)

Сплітер узгоджувач двох антен та комутатор з МШУ



Перші хвилини змагань. Весь діапазон "забитий "  .....олнією станцією UR7D!!!!

Додому з "веселкою"

Ось і промайнуло  ще одне свято ультрокороткохвильовиків. Проходження було посереднє, але станцій було вдосталь. Вдалося спрацювати кілька нових квадратів, нових кореспондентів. Погода сприяла, якщо не враховувати кілька разового дощику, та кровожадних комарів! Але то дрібниці, по зрівнянню з цинізмом та зухвальством сусідів. Цього року радість від польового дня "запаскудили" колеги UR7D. На протязі всього часу змагань колектив UR7D , в складі якого працював наш одноклубник В.Гончарський, свідомо перешкоджали  іншим учасникам змагань, працювати. Цих "товаришів" можна було впевнено приймати в смузі 200 кгц , діапазону 144 мгц . Шипіння передавача прослуховувалося на всьому діапазоні,рівень сигналу такий що забивав трансівер не кажучи про МШУ!   При цьому робота велася ОДНОЧАСНО кількома операторами  .В багатьох випадках одночасно можна було почути і SSB  і CW. До речі , робота одночасно кількома сигналами на одному діапазоні є забороненою, але то не для UR7D. Ця команда працювала одночасно і телеграфом і телефоном , а ще гадили  цілою зграєю гармонік по всьому діапазону 144 мгц. Невже жадоба перемоги , будь якою ціною, це той принцип яким керується команда UR7D? Невже зробленого зауваження ,а  в телефонному режимі п.Баранова  особисто просили впорядкувати  сигнал UR7D, та повідомили про недопустимість такої роботи.

Мені невідомо , який сетап використовували ці " товариші", але працювати в змаганнях  вони перешкоджали  постійно і наполегливо.  Приймати вдавалося лише в паузах між  їх передачею.  Було дуже неприємно чути розмову двох чехів , які  ганьбили  українську станцію UR7D, через те , що вони не можуть працювати. Я надіюся , що суддівська колегія дасть належну оцінку таким  "контестМенам",

Зовсім протилежно можна відзначити команду   UW5Y. Команда Слави Жука працювала дуже чітко, і нікому не створювали перешкод, хоч потужністю сигнала  мало відставали від UR7D. Були випадки, коли наші сигнали опинялися поруч,  і щоб  у мене була можливість закінчити QSO, оператор UW7Y затримував свою  роботу , даючи можливість прийняти номер  від кореспондента! Де присутня совість, там присутня порядність!

 Загалом приїхав  втомлений і задоволений. З новими планами та задумами.

http://lkk.org.ua/index.php?page=news&id=571