Давайте отсеивать зерна от плевел

Аналитика и публицистика

Щодо радіополітики... Моя особиста думка: Я не підтримую ідею українських аматорів з приводу у відмові проводити QSO з росіянами. Це буде несправедливо по відношенню навіть до нейтральних аматорів росіян, бо серед них є теж нормально мислячі люди, як серед їхніх так і серед наших. Я би припиняв QSO тільки у випадку коли кореспондент переходить на безпричинну грубість, нетактовність, зверхність по відношенню до інших.

Якщо кореспондент тебе ще нічим не обідив, то чому не йти на QSO з ним ??? Ми навпаки, повинні представляти себе і свою країну в ефірі тільки з кращих сторін: культурно і виважено, а у випадку агресивного відгуку кореспондента - просто попрощатись ввічливо з ним і побажати традиційних 73 !

Реальний випадок з росіянкою яка була у Львові на початку цього літа:

Заходить вона у магазин за покупкою. Звертається російською до продавщиці, щоб та їй порадила що краще придбати. Продавщиця ввічливо відповідає, показує один товар, інший. У цей час заходить до цього ж магазину інша жінка-покупець і звертається до продавщиці українською з проханням показати їй теж те що вона бажає. Продавщиця їй відповіла: "Зачекайте, Ви не бачите - я розмовляю!".

Ця росіянка наскільки була приємно вражена !!! Ось Львівський приклад усім !

Просто треба не забувати одне, що подумають про тебе інші... А треба щоб вони після розмови/QSO з нами мали потім дійсно приємні враження, як росіянка котра відвідала Львівський магазин ! Це дійсно був реальний недавній випадок з моєю родичкою.

 

73! Гарних QSO & DX's !

UT0YC Святослав.