Наш человек в Международном Союзе электросвязи

Новости

27 жовтня, під час 11-го пленарного засідання Повноважної конференції Міжнародного союзу електрозв’язку відбулися вибори 12-ти членів Радіорегламентного комітету МСЕ та країн-членів Ради МСЕ.

Від регіону С „Східна Європа та Північна Азія” на 2 посади членів РРК балотувалось 5 кандидатів – представників Азербайджану, Казахстану, Російської Федерації, Сербії та України. На посаду члена РРК від України було висунуто директора з питань радіочастотних присвоєнь УДЦР Євгена Хаірова.

О 7-й годині ранку за київським часом головуючий ПК-14 пан Вонкі Мін (Республіка Корея) оголосив результати виборів до РРК та Ради МСЕ.

За результатами голосування 168-ми країн, що мали право голосу, на посаду члена РРК від Регіону С було обрано представника України.

Обрання Євгена Хаірова на високу посаду стало можливим завдяки його особистому внеску в роботу таких міжнародних організацій як МСЕ та СЕПТ, високому авторитету в професійних колах, а також послідовним зусиллям Держспецзв’язку, НКРЗІ, УДЦР та МЗС України, які провели значну попередню роботу з просування його кандидатури.

Участь представника УДЦР у роботі Радіорегламентного комітету Міжнародного союзу електрозв’язку є визнанням досвіду держави у питаннях регулювання користуванням радіочастотним ресурсом України.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот

Хаіров Хаіров Євген Вікторович

Народився 24 жовтня 1959 року в м. Макіївка Донецької області.

З 1976 року по 2002 рік проходив службу в Збройних Силах.

В 1981 році закінчив Харківське вище військове командне училище ім. маршала Радянського Союзу М. Крилатова за спеціальністю системи управління та зв’язку.

Кандидат технічних наук.

З березня 2002 року працював на посадах заступника начальника Центру – начальника служби загальних радіочастотних присвоєнь, заступника начальника Центру з радіочастотних присвоєнь, першого заступника начальника ДП „Український державний центр радіочастот”.

На посаду Директора з питань радіочастотних присвоєнь ДП „Український державний центр радіочастот” призначений у серпні 2014 року.

Заслужений працівник сфери послуг України (Указ Президента України № 640/2012 від 16 листопада 2012 року).