CQ UT Contest–2015: ПОРАДИ ТРЕНЕРА

Работа с молодежью

В цьому році час проведення змагань скорочено з восьми до шести годин – три тури по дві години. Тактика роботи в ефірі полягає в наступному. Радіостаціям, що знаходяться в густонаселеній європейській частині і випромінюють велику потужність, не радиться постійно працювати на загальний виклик, оскільки це створює для учасників нерівні умови, провокує появу перешкод, напружує ефірну обстановку, заважає проведенню зв’язків з дальніми і малопотужними кореспондентами.

Членам команди з найменшим віковим цензом, як менш досвідченим, радиться працювати на загальний виклик, даючи найменшу кількість пунктів своїм кореспондентам. Членам команди з найбільшим віковим цензом, як більш досвідченим, радиться працювати на пошук кореспондентів, що дають найбільшу кількість пунктів. В змаганнях можуть брати участь і закордонні радіоаматори, тому загальний виклик і контрольні номери слід вміти передавати також англійською мовою. Учасники залікових груп SOSB і SOMB можуть виступати одночасно в цих двох групах, складаючи звіти окремо за кожну з них. В цих групах радиться працювати особистими кличними знаками, участь в них колективних радіостацій відбирає «робочі місця» у інших гуртківців, котрі бажають і можуть працювати в групі MOMB. Підсумки змагань публікуються і надсилаються кожному учаснику на адресу, з котрої був отриманий звіт. Ці принципи можуть бути застосовані і до інших молодіжних змагань.

Змагаючись, ми набуваємо багато корисних навичок, стаємо міцніше духом і здоровіше тілом. Суперництво закладене в нас самою природою, воно сприяє всебічному розвитку особистості, вмінню швидко мислити, реагувати, приймати вірні рішення, знаходити вихід зі складних ситуацій, розвиває уяву і поліпшує пам’ять. «Треба неодмінно навантажувати себе фізично, щоб бути здоровим морально» говорив Гіппократ.

Запрошуємо до участі і зичимо вдалого виступу. Хай в цей день і назавжди восторжествують в ефірі і в наших душах «молодість, дружба, мир».

Всім 73! de UT5NC