Хочу звернутися до всіх Вінницьких радіоаматорів, революціонерів і опозиціонерів, з проханням не ігнорувати збори ЛРУ 29-30 серпня у Кіровограді

Клубная жизнь

Хотів-би через Форум звернутися до своїх земляків Вінничан.

З багатьма радіоаматорами мого покоління ми знаємося вже не одне десятиліття, молодших знаю здебільшого по ефіру на КХ і УКХ. Всі ми громадяни однієї країни, члени однієї радіоаматорської родини, ментально різні, але це добре, бо дозволяє мати багато думок та ідей і вибирати найкраще.

Так і має бути, але роль тих, хто сидить за керівним столом дуже велика і відповідальна, адже вони можуть покерувати людьми у будь-який вигідний для себе бік. Дуже часто тут спрацьовує «стадний інстинкт», а тих, хто незгоден можуть зробити ще й винними. І про це треба пам’ятати, адже навіть у Святому Письмі говориться, що «Сам сатана приймає вид Ангела світла, і слуги його приймають вид служителів правди; але кінець їх буде по справам їх» (2-е Корінтянам 11:14-15).

Хтось з нас говорить українською, хтось російською, але всі ми любимо свою рідну Україну і вважаємо себе її патріотами. В конфлікті, що виник в рядах ЛРУ і призвів до розколу нашої радіоаматорської організації, винні не прості аматори, які працюють в ефірі, беруть участь у змаганнях, обмінюються QSL-картками – це конфлікт інтересів дуже амбіційних людей, котрі вважають, що тільки вони праві і здатні зробити щось краще.  Слухати протилежні доводи і аргументи, щоб прийти до спільної думки і згоди вони навіть не намагаються. Звичайно, в цьому є провина також іншої сторони, яка не пішла на діловий контакт і відкритий діалог з новоствореною опозицією. Як писав Отто Бісмарк «Революції задумуються геніями, втілюються романтиками, а користуються ними негідники».

В цій ситуації я намагаюся бути нейтральним і об’єктивним, оскільки не являюся членом ЛРУ, хоча довго чекав на цю нагоду, щоб коли у обласному керівництві з’являться порядні люди. Але куди тепер вступати – мені взагалі незрозуміло. Тож давайте не перетворювати ситуацію в ЛРУ на громадянську війну, якої нам досить на південному сході, від якої нікому жодної користі не буде, а лише значні втрати і програші, як в кількості членів організації, так і серед потенційно бажаючих стати радіоаматорами.

Тому хочу звернутися до всіх Вінницьких радіоаматорів, революціонерів і опозиціонерів, з проханням не ігнорувати збори ЛРУ 29-30 серпня у Кіровограді. Приїдьте, послухайте думки і аргументи інших, висловіться самі, намагайтеся прийти до спільної позиції і вичерпати нарешті цей конфлікт інтересів, який насправді до самого радіоаматорства не має жодного відношення.

Будьмо патріотами не лише на словах, але й на ділі.

Шануймося, бо ми того варті!

Завжди QRV, ваш Юрко UT5NC.

Рефлектор ЛРУ