Необходимо спасать сеть технических кружков и коллективок!

Работа с молодежью

alt

alt

https://itd.rada.gov.ua/petitions/Petition/index/675?page=1

Не знищуйте позашкільну мистецьку освіту. На сайті Міністерства освіти України розміщено для громадського обговорення проект Закону України "Про освіту". Якщо цей Законопроект буде прийнято у Верховній Раді України, буде знищена позашкільна мистецька освіта. Проектом передбачено створення нової корупційної структури - сертифікаційних центрів, які будуть надавати дозвіл педагогічним працівникам позашкільної освіти на здійснення педагогічної діяльності. Цього не можна допустити.

Автор(ініціатор): Шаліт Олександр Григорович
Статус петиції: Оприлюднена
Дата початку збору підписів: 06 листопада, 2015
Дата завершення збору підписів: 06 лютого, 2016
Залишилось днів до закінчення збору: 61
Загальна кількість підписів: 18935
Текст електронної петиції:
 
18935
підписів
з 25000
Підпис чекає
на підтвердження
Звертаємося до Верховної Ради України не приймати Законопроект "Про освіту" підготовлений Міністерством освіти і науки України, оскільки його прийняття призведе до знищення системи дитячої мистецької освіти - шкіл естетичного виховання. Запровадження "сертифікаційних центрів" створить нову горизонталь корупційних установ, які будуть надавати право ДИПЛОМОВАНИМ фахівцям на роботу педагогічними працівникам в мистецьких, спортивних, технічних тощо позашкільних навчальних закладах. Під час громадського обговорення Міносвіти проігнорувало КАТЕГОРИЧНІ заперечення громадськості проти прийняття законопроекту у тому вигляді, в якому він з'явився на сайті Міносвіти. Прийняття Верховною Радою цього Закону моментально зруйнує всю систему закладів дитячого позашкільного виховання. Просимо залучити до розробки цього законопроекту фахвців, які працюють не тільки в кабінетах Міносвіти і Комітеті ВР з питань освіти і науки, а й тих фахівців, які працюють в позашкільних навчальних закладах.
З повагою, Голова Всеукраїнської ради директорів шкіл естетичного виховання Олександр Шаліт
Діяльність Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України |  Освіта, наукова, науково-технічна, інноваційна діяльність та інтелектуальна власність