Понад 50 тисяч міжнародних ідентифікаторів внесено від початку нового року до бази даних кодів ІМЕІ

Юридические аспекты

alt

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних

Разом з цим, за період з 1 по 15 січня цього року фахівці УДЦР підготували 1 висновок для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 558 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв, 385 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 122 дозволи – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку проведено технічний контроль телекомунікаційних мереж загального користування та виявлено  
10 150 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку. З них лише 2 порушення припадає на мережі фіксованого зв‘язку, всі інші – на мережі мобільного.

Підрозділи радіочастотного моніторингу здійснили плановий технічний радіоконтроль параметрів випромінювання  16 826 РЕЗ, виявили 42 порушення умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 39 незаконно діючих пристроїв.

Відтак, найбільше порушень з початку року виявлено в Черкаській – 19, Рівненській – 15, Києві та області – 12, Дніпропетровській – 10 та Івано-Франківській – 3 областях.

Також виявлено та усунено дію 6 джерел радіозавад.

Спеціалістами УДЦР складено 42 акти первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

Для розгортання мережі 3G станом на 16.01 видано 8671 висновок щодо електромагнітної сумісності РЕЗ та ВП, а також 7694 договорів на їх експлуатацію.  

Прес-служба Українського державного центру радіочастот