Понад 8200 дозволів УДЦР видав операторам для розгортання мережі 3G

Юридические аспекты

alt

З метою співпраці з операторами мобільного зв’язку в розгортанні мережі 3G, станом на 30. 01. 2016 року фахівцями Департаменту радіослужби УДЦР видано 9005 висновків щодо електромагнітної сумісності та 8206 дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів (РЕЗ).

За період з 21 по 27 січня 2016 р. фахівці підприємства підготували 12 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 701 висновок щодо електромагнітної сумісності РЕЗ та випромінювальних пристроїв,  896 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 155 дозволів – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели технічний контроль телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 4 868 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку. З них лише 36 порушення припадає на мережі фіксованого зв‘язку, всі інші порушення – на мережі мобільного зв‘язку.

Підрозділи радіочастотного моніторингу виявили 45 порушень умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 74 незаконно діючих пристроїв.

Найбільше порушень на минулому тижні виявлено в Дніпропетровській  – 16, Харківській – 16, Одеській  – 14, Черкаській– 13 (областях).

Також виявлено та усунено дію 20 джерел радіозавад.

Спеціалістами УДЦР складено 98актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних. За період з 23 по 27 січня до бази даних внесено 37 398 міжнародних ідентифікаторів.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот