На мережах операторів зв’язку виявлено 6126 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку

Юридические аспекты

alt

Спеціалісти УДЦР провели технічний контроль телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 6 126 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку. З них лише 1 порушення припадає на мережі фіксованого зв‘язку, всі інші порушення – на мережі мобільного зв‘язку.

Крім того, за період з 4 по 10 лютого фахівці підприємства підготували9 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 337 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв, 1195 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 632 дозволи – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

Підрозділи радіочастотного моніторингу виявили 68 порушень умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 91 незаконно діючий пристрій.

Найбільше порушень на минулому тижні виявлено в Одеській – (24), Полтавській – (23), Черкаській – (22) областях, а також в м. Києві та області – (22).

Також виявлено та усунено дію 17 джерел радіозавад.

Спеціалістами УДЦР складено 52акти первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних. За період з 4 по 10 лютого до бази даних внесено 1040 міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства також проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот