За минулий тиждень в Україні припинено роботу 93 незаконно діючих РЕЗ

Юридические аспекты

Про це в коментарі прес-службі УДЦР повідомивдиректор департаменту РЧМ та забезпечення АСРМ держпідприємства Вячеслав Гоненко.

Він, зокрема, зазначив, що за минулий тиждень, з 29 березня по 4 квітня, кількість виявлених порушень користування радіочастотним ресурсом України була не значною. Зафіксовано 27 радіоелектронних засобів з надання послуг до мережі Інтернет, які  експлуатувалися без дозволів та 1 РЕЗ – з недотриманням правил умов на експлуатації, що майже в 5 разів менше ніж за попередній тиждень.

За словами Вячеслава Гоненка, це стало наслідком дієвих заходів фахівців УДЦР з попередження порушень в регіонах України, а також роботи координаційних комісій з питань виявлення та усунення порушень законодавства в галузі зв’язку, до яких входять представники ДДН НКРЗІ, УДЦР та територіальних органів Національної поліції України.

Так, за повідомленням начальника Центральної філії УДЦР Валентини Весни, тільки на Донеччині за період з  23 по 25 березня фахівці філії спільно з представниками Служби безпеки України  виявили та припинили експлуатацію близько 50 РЕЗ, за допомогою яких здійснювався незаконний бізнес з надання послуг Інтернет.

Вячеслав Гоненко також повідомив, що чимало порушень усувається й тих, які тривали кілька місяців. Всього за минулий тиждень припинено роботу 93 РЕЗ, що працювали без дозволів на експлуатацію та приведено у відповідність до умов дозволів 14 РЕЗ.

Заходи з виявлення власників нелегального бізнесу, наголосив директор департаменту, дозволяють створювати більш сприятливі умови для розвитку ринку послуг Інтернет легальним операторам, що мають необхідні дозвільні документи та здійснюють свою діяльність у відповідності до вимог Закону України «Про радіочастотний ресурс України».

Прес-служба Українського державного центру радіочастот