УДЦР: Одеська область «лідирує» за кількістю виявлених незаконно діючих РЕЗ

Юридические аспекты

alt

Про це в коментарі прес-службі УДЦР повідомив начальник відділу мобільного радіочастотного моніторингу держпідприємства Олег Самойленко, зазначивши, що за період з 12 по 18 квітня за допомогою засобів радіопеленгування на території України було зафіксовано 109 порушень.

За інформацією, отриманої з регіонів, найбільше фактів з ознаками порушень у сфері користування радіочастотним ресурсом виявлено в Одеській (25), Харківській (19), Дніпропетровській (16), Миколаївській, Полтавській та Черкаській (10) областях. Всі вони виявлені за відповідними адресами вперше.

Разом з тим Олег Самойленко відмітив, що ці цифри свідчить і про те, що робота яка постійно проводиться працівниками УДЦР щодо виявлення та усунення порушень користування РЧР радіоелектронних засобів радіотехнології широкосмугового радіодоступу (доступ до мережі Інтернет) дає свої результати. Адже у  дванадцяти з 24 охоплених перевірками областей НДП на минулому тижні не виявлено взагалі, 65 зафіксованих раніше порушень усунено.

Варто зазначити,  що частину  правопорушень (28) вдалося усунути завдяки активній роботі Спільних координаційних комісій з питань виявлення та усунення порушень законодавства в галузі зв’язку, до яких крім фахівців УДЦР входять представники, Департаменту державного нагляду НКРЗІ та територіальних органів Національної поліції України.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот