Бути членом ЛРУ не лише почесно, практично, але й патріотично

Аналитика и публицистика

"Радою ГО ЛРУ було прийняте рішення, що громадяни, які не хочуть бути членами національної радіоаматорської організації, або були виключені з неї за різних причин, проте виявили бажання користуватися послугами QSL-бюро ЛРУ, матимуть змогу отримати таку можливість лише за умови сплати ними благодійного внеску, який буде використаний на здійснення статутних цілей та завдань ЛРУ".

Шановні колеги, хочу висловити кілька слів з цього приводу.

Всім зрозуміло, що складна економічна і політична ситуація в країні, не правові дії окремих одіозних осіб, що призвели до зменшення кількості членів ЛРУ і спустошення її скарбниці, не найкращим чином відбилися і на нашому психологічному стані, чіткому розумінні ситуації і шляхів виходу з неї.

Позбавлятися власних принципів і підлаштовуватися під існуючу ситуацію заради примарної вигоди – не найкращий шлях для усіх нас. Уявімо, наприклад, що за певну суму добровільного внеску людині, що не є членом партії, надали всі пільги і привілеї, які мають члени цієї партії. Або, людині, яка не є ліквідатором, за певну сплачену суму видали посвідчення ліквідатора.

Подібні аналогії можна продовжити безкінечно. Насправді, це вже навіть не матеріальна, а скоріше моральна корупція, яка розбещує суспільство, призводить до падіння духовності і людської гідності. Люди бачать, що окремим з них це вдається, але не всім, і ось тоді починається хаос в душах і в країні.

Особисто для мене членство в ЛРУ не є матеріальним, а скоріше духовним чинником, відчуттям громадянського обов'язку перед країною і її національною радіоаматорською організацією. Саме так повинен відчувати і чинити кожен член ЛРУ, і нести свою ідею в розрізнену нині радіоаматорську спільноту, яку окремі неформальні лідери розтягнули по різних кутах, як старе клаптикове одіяло.

А тому, вважаю вельми недоречним надавати послуги QSL-бюро ЛРУ за гроші «кому не попадя», фактично прирівнявши їх до дійсних членів організації. Це чистої води популізм, який лише законсервує існуючу ситуацію, без можливості в перспективі вийти з неї переможцем.

Вся ідея створення і діяльності ЛРУ повинна полягати в залученні до членства в ній якомога більшої кількості радіоаматорів, а не в сплаті певних коштів і користування з її послуг. Ліга радіоаматорів України має бути громадським об'єднанням однодумців, радіоаматорів-спортсменів, а не сервісною службою для задоволення потреб всіх бажаючих.

Хто хоче користуватися QSL-бюро – нема жодних проблем. Вступайте до лав ЛРУ, надсилайте і отримуйте свою кореспонденцію. Ваше членство в інших радіоаматорських клубах і організаціях не є жодною перепоною для членства в ЛРУ. Можна бути членом різних клубів за інтересами, але бути членом національної радіоаматорської організації не лише почесно, практично, але й патріотично.

З повагою до всіх, Юрко UT5NC