Для розгортання в Україні мережі 3G операторам видано 11 тисяч дозволів на експлуатацію РЕЗ

Юридические аспекты

alt

За минулий тиждень фахівці УДЦР провели відповідні роботи, які сприяли подальшому розвитку 3Gв Україні. Операторам мобільного зв’язку видано 12318 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів та 11011 дозволів на їх експлуатацію.

 Спеціалісти підготували 14 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 580 висновків щодо електромагнітної сумісності РЕЗ та випромінювальних пристроїв, 3959 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 104 дозволи  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили на мережі мобільного зв‘язку 9034 порушення порядку маршрутизації міжнародного трафіку.  

Підрозділи радіочастотного моніторингу виявили 12 порушень умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 110 незаконно діючих пристроїв. Найбільше їх було зафіксовано на Одещині (27), Дніпропетровщині (16) та Київщині (16).

Також виявлено та усунено дію 38 джерел радіозавад.

Спеціалістами УДЦР складено 93актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За тижневий період до бази даних внесено 796 міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

 

Прес-служба Українського державного центру радіочастот