У ході заходів з радіочастотного контролю фахівці УДЦР на минулому тижні виявили 115 незаконно діючих пристроїв

Юридические аспекты

Найбільше порушень виявлено на Дніпропетровщині (67) та Київщині (34).

Крім того за цей період на території України було зафіксовано 40 порушень умов дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів.

Також виявлено та усунено дію 16 джерел радіозавад.

З 6 по 12 червня фахівці УДЦР підготували 7 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 548 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, 8025 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 43 дозволи  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

УДЦР продовжує проводити роботи, які сприяють подальшому розвитку мережі 3G в Україні. Станом на 10.06.2016 операторам мобільного зв’язку видано 12451 висновок щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів та 11467 дозволів на їх експлуатацію.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели технічний контроль телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 1637 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку.

Спеціалістами УДЦР складено 72 актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За тижневий період до бази даних внесено 1100 міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот