Що необхідно знати про цифрову приставку DVB-T2

Повышение квалификации

alt

Безкоштовне цифрове телебачення стало загальнодоступним на початку 2015 року, але багато користувачів продовжують дивитися телепередачі в аналоговому форматі. Перехід на цифрове мовлення утруднюється обмеженими можливостями телевізорів, які не підтримують технологію DVB-T2. Сигнал такого формату здатні приймати сучасні моделі з вбудованим тюнером DVB-T2. Інші телевізори зможуть перейти на "цифру" тільки за допомогою додаткового обладнання — зовнішнього тюнера Т2.

Оператор "Зенобунд" розкодував 32 каналу на вимогу уряду, який планує відключити аналогове мовлення до кінця червня 2017 року. На сьогоднішній день в зоні покриття цифрового мовлення 95 % території України. Популярні питання про цифрову приставку DVB-T2 Експерти інтернет-магазину "Фокстрот" відповіли на найпоширеніші питання про ресивери DVB-T2, представлені на сайті http: //www.foxtrot.com.ua/.

1. Чому цифровий телевізор не приймає сигнал? Багато цифрових телевізорів оснащені вбудованим тюнером першого покоління DVB-T — попередником DVB-T2. Цей тюнер не декодує сигнал MPEG-4.

2. Що робить тюнер Т2? Цифрова приставка — це приймач з декодером, який обробляє кодований сигнал з алгоритмом стиснення MPEG-4. Приставка виділяє дані зображення і звуку з транспортного цифрового потоку і перетворює сигнал в аналоговий формат, що сприймається телевізором.

3. Як перейти на цифрове мовлення? Для переходу на "цифру" знадобиться зовнішня приставка DVB-T2 і звичайна кімнатна антена дециметрового діапазону. Фахівці рекомендують купувати спеціальну антену стандарту DVB-T2, якщо телевізор знаходиться на значній відстані від передавача. Приставка підключається до телевізора за допомогою кабелю "потрійний тюльпан" або HDMI.

4. Як перевести на цифру кілька телевізорів? Оптимальне рішення — придбати окрему приставку для кожного телевізора. Ресивери з ВЧ-модулятором можна підключати до кількох телевізорів, організувавши єдину мережу: в даному випадку все підключені телевізори відтворюватимуть один канал, обраний за допомогою ресивера.

5. Чим відрізняються одні приставки Т2 від інших? Основна відмінність полягає в функціональних можливостях. У числі останніх — запис на зовнішній носій, відкладений перегляд (TimeShift), ВЧ-модулятор, Wi-Fi. Моделі також відрізняються кількістю і набором роз'ємів (RCA, HDMI і USB).

6. Скільки каналів є в "цифрі"? Сьогодні в цифровому форматі безкоштовно транслюється 32 каналу, в тому числі 10 HD-каналів. За допомогою приставки можна дивитися будь-які платні канали, доступ до яких надається різними операторами цифрового мовлення. Доступ забезпечується спеціальними картами, які встановлюються в картоприймач або CI-слоти тюнера.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/scho-neobhidno-znati-pro-cifrovu-pristavku-dvb-t2-677195.html