Внесення кодів ІМЕІ здійснювалося за зверненнями суб’єктів господарювання

Юридические аспекты

alt

Фахівці УДЦР також підготували 5 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 685 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв, 884 дозволи на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 931 дозвіл – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 8194 порушення порядку маршрутизації міжнародного трафіку.

Підрозділи радіочастотного моніторингу виявили в Україні 50 порушень умов дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів, а також 95 незаконно діючих пристроїв.

Найбільшу кількість порушень зафіксовано в Києві та Київській області (41), на Івано-Франківщині (19), Полтавщині (19) та Одещині (18).

Також виявлено та усунено дію 11 джерел радіозавад.

Спеціалістами УДЦР складено 102 акти первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

 

Прес-служба Українського державного центру радіочастот