Фахівцями УДЦР виявлено понад п'ять тисяч порушень міжнародного трафіку на мережах операторів зв'язку

Юридические аспекты

alt

За  минулий тиждень на мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 5192 порушення порядку маршрутизації міжнародного трафіку.

Фахівці УДЦР підготували 5 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 1972 висновки щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв, 2174 дозволи на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 850 дозволів  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

УДЦР продовжує роботи, які сприяють подальшому розвитку мережі 3Gв Україні. Станом на 26.07.2016 операторам мобільного зв’язку видано 13704 висновків щодо електромагнітної сумісності РЕЗ та 12 882 дозволи на їх експлуатацію.

Підрозділи радіочастотного моніторингу виявили 43 порушення умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 146 незаконно діючих пристроїв.

Відтак, найбільше порушень на минулому тижні виявлено в Дніпропетровській – 77, Києві та Київській області – 57, Хмельницькій області – 12.

Виявлено та усунено дію 97 джерел радіозавад.

Складено 150 актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За період з 18  по 25 липня до бази даних внесено 83412 міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

    Прес-служба Українського державного центру радіочастот