Нацагенство з акредитації України суттєво розширило сферу акредитації Органу з сертифікації техніки зв’язку (ОС УКРЧАСТОТНАГЛЯД) УДЦР

Юридические аспекты

alt

Днями Національне агентство з акредитації України (НААУ) завершило проведення нагляду за діяльністю акредитованого Органу з сертифікації техніки зв’язку (ОС УКРЧАСТОТНАГЛЯД) ДП «Український державний центр радіочастот».

Про це в коментарі прес-службі УДЦР повідомив начальник Центру з сертифікації УДЦР, керівник ОС УКРЧАСТОТНАГЛЯДОлександр Лисенко.

Він, зокрема, поінформував, що перевірка НААУ охоплювала всі положення стандарту ISO/IEC17065:2012 Оцінювання відповідності - Вимоги до органів, що сертифікують продукцію, процеси та послуги.

Олександр Лисенко відзначив, що результати перевірки представниками Національного агентства з акредитації України позитивні – підтверджено відповідність ОС УКРЧАСТОТНАГЛЯДвимогам ISO/IEC17065.

За результатами перевірки були внесені зміни до атестату акредитації та суттєво розширена сфера акредитації органу. Так, до сфери акредитації включено велику кількість нових стандартів України, гармонізованих з міжнародними.

НААУ переоформило атестат із збереження його терміну дії та затвердило в установленому порядку доповнення до сфери акредитації ОС УКРЧАСТОТНАГЛЯД, зокрема, нової редакції Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженої Постановою КМУ №1077 від 16.12.2015.

Таким чином, з метою підвищення задоволення потреб та очікувань замовників, ОС УКРЧАСТОТНАГЛЯД суттєво розширив сферу своїх послуг, а саме перелік нормативних документів на відповідність яким проводиться оцінка відповідності продукції.

 

Національне агентство з акредитації Україниподовжило до 2018 року атестат про акредитаціюОргану з сертифікації техніки зв’язку (ОС УКРЧАСТОТНАГЛЯД) ДП «Український державний центр радіочастот».

Слід нагадати, що професійний та технічний рівень ЦС УДЦР добре відомий в Україні і за кордоном.

Протоколи випробувань продукції, призначеної для експорту в країни ЄС на відповідність вимогам Директив ЄС неодноразово подавалися до нотифікованих  європейських органів з оцінки відповідності – BritishApprovalsBoardforTelecommunications (TÜV SÜD BABT) та InternationalCenterforQuality Certification–ICQC” (Республіка Латвія), за результатами яких видавались європейські сертифікати.

 

Прес-служба Українського державного центру радіочастот