В ході заходів з радіочастотного контролю фахівці УДЦР на минулому тижні виявили 71 незаконно діючий пристрій

Юридические аспекты

alt

Крім того фахівці структурних підрозділів УДЦР та філій  держпідприємства зафіксували на території України 60 порушень умов дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів.

Найбільше порушень на минулому тижні виявлено на Харківщині (32), Вінниччині (28)  та Полтавщині (17).

В ході радіочастотного моніторингу також виявлено та усунено дію 28 джерел радіозавад.

На минулому тижні фахівці УДЦР підготували 4 висновки для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 1184 висновки щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв, 1739 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 814 дозволів– на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели вимірювання параметрів телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 7883 порушення порядку маршрутизації міжнародного трафіку. З них лише 15 порушень припадає на мережі фіксованого зв‘язку, всі інші  – на мережі мобільного зв‘язку.

Спеціалістами УДЦР складено 117актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За період з 25 по 31 липня  до бази даних внесено 33275 міжнародних ідентифікаторів.

 

Прес-служба Українського державного центру радіочастот