Євген Мирзаков: «Прорахунок нових частотних присвоєнь для покращення телерадіомовлення в населених пунктах в зоні АТО для УДЦР особливий пріоритет»

Юридические аспекты

Відповідно до рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, УДЦР виконає роботи з прорахунку нових частотних присвоєнь у 29 населених пунктах Вінниччини, Полтавщини, Харківщини, Хмельниччині, Тернопільщини, Одещини, Запоріжжя, а також в зоні АТО у м. Старобільську, Луганської обл.

Крім того фахівці департаменту радіослужби УДЦР виконають роботи щодо визначення можливості зміни потужності радіоелектронних засобів мовлення у 30 населених пунктах України, зокрема, й на сході країни на Донеччині - у Краматорську та Маріуполі.

Про це в коментарі прес-службі УДЦР повідомив директор з питань радіочастотних присвоєнь УДЦР Євген Мирзаков.

За його словами, розрахунки електромагнітної сумісності для населених пунктів в зоні АТО будуть виконані у максимально стислі терміни.

«Прорахунок нових частотних присвоєнь для покращення телерадіомовлення в населених пунктах в зоні АТО для УДЦР особливий пріоритет. І тому  фахівці департаменту радіослужби докладуть максимум зусиль, щоб розробити висновки щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом в 30 населених пунктах, особливо тих, що знаходяться в зоні АТО», - наголосив Євген Мирзаков.

Слід нагадати, що УДЦР здійснює взаємодію з Міністерством інформаційної політики та Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення в процесі відновлення українського мовлення в зоні АТО на сході країни. За результатами 2015 року та першої половини 2016 року УДЦР визначив можливість використання в зоні АТО 37радіочастот аналогового звукового мовлення та 32телевізійних каналів аналогового телевізійного мовлення.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот