На телекомунікаційних мережах загального користування зафіксовано 4214 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку

Юридические аспекты

Минулого тижня на мережах операторів зв’язку проведено вимірюваня параметрів телекомунікаційних мереж загального користування та виявлено 4214 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку. Всі порушення припадають на мережі мобільного зв‘язку.

Також за цей періодфахівці УДЦР підготували 13 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 526 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв,  566 дозволів на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та  637 дозволів  – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

Підрозділи радіочастотного моніторингу виявили 58 порушень умов дозволів на експлуатацію РЕЗ, а також 140 незаконно діючих пристроїв.

Відтак, найбільше порушень на минулому тижні виявлено в Києві та Київській області – 28, на Одещині та Полтавщині -  по 25.

Також виявлено та усунено дію 61 джерела радіозавад.

Спеціалістами УДЦР складено 89актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

За зверненням суб’єктів господарювання УДЦР продовжує здійснювати роботу з внесення кодів ІМЕІ мобільних терміналів до узагальненої бази даних.

За минулий тиждень до бази даних внесено 43233  міжнародних ідентифікаторів.

Фахівцями підприємства проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності продукції.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот